METEO Cod portocaliu şi cod galben de ninsori abundente în mai multe zone ale României

Meteorologii avertizează că duminică şi luni, în mai multe zone ale ţării va ninge abundent. Specialiştii au emis avertizări de tipul cod galben şi cod portocaliu de vreme rea.

821 afișări
Imaginea articolului METEO Cod portocaliu şi cod galben de ninsori abundente în mai multe zone ale României

METEO Cod portocaliu şi cod galben de ninsori abundente în mai multe zone ale României

Codul portocaliu de ninsori abundente şi strat de zăpadă consistent a intrat în vigoare duminică, la ora 10.00, şi va fi valabil până luni, la ora 15.00. În Munţii Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi în zonele submontane aferente va ninge abundent şi se va depune strat consistent de zăpadă. Local şi temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută şi zăpadă troienită, au anunţat specialiştii.

Codul galben de ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă este valabil în intervalul duminică, ora 18.00-luni, ora 15.00 În Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 şi 20 cm. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, au precizat meteorologii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a redactat şi o atenţionare cod galben de ninsori valabilă doar duminică, până la ora 18.00. Potrivit acesteia, în următoarele ore, va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali, precum şi la altitudini mai mari de 1700 m în Carpaţii Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h şi viscol.

În judeţele Suceava şi Neamţ vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă în medie de 10...12 cm.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici