NEWS ALERT. Ploile nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 12 judeţe din ţară şi Cod galben în mare parte din ţară

  • Meteorologii au emis vineri o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente care vizează 12 judeţe.
  • Alte zone din Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi cea mai mare parte a Transilvaniei sunt sunt avertizare Cod galben.
120950 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT. Ploile nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 12 judeţe din ţară şi Cod galben în mare parte din ţară

NEWS ALERT. Ploiele nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 12 judeţe din ţară şi Cod galben în mare parte din ţară

Potrivit ANM, sunt vizate de Codul portocaliu judeţele Bacău, Galaţi, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova şi zona de munte a judeţelor Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Covasna.

În aceste zone va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 l/mp şi izolat 60-80 l/mp.

Codul portocaliu intră în vigoare vineri, la ora 12.00, şi este valabil până sâmbătă, la ora 23.00.

De asemenea, în Muntenia, Moldova, Oltenia şi în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei vineri, la ora 10.00, a intrat în vigoare o avertizare Cod galben, valabilă tot până sâmbătă, la ora 23.00.

În aceste zone va ploua însemnat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici