Vremea a făcut ravagii în ultimele 24 de ore. Efecte în 18 localităţi din 5 judeţe

În ultimele 24 de ore, vântul şi ploile însemnate cantitativ au produs efecte la nivelul a 18 localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Covasna şi Vaslui. Totodată, patru oameni au murit în accidente.

284 afișări
Imaginea articolului Vremea a făcut ravagii în ultimele 24 de ore. Efecte în 18 localităţi din 5 judeţe

Vremea a făcut ravagii în ultimele 24 de ore. Efecte în 18 localităţi din 5 judeţe

În toate zonele afectate de vremea rea, pompierii au acționat pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil, precum şi pentru evacuarea apei acumulate în 1 curte și 27 de beciuri.

În județele care s-au aflat sub incidența avertizărilor imediate de vreme severă au fost emise 14 mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

La această oră nu mai sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice.

Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acţionat pentru stingerea a 77 de incendii, 35 dintre acestea au fost arderi necontrolate la mirişti şi vegetaţie uscată, fiind afectate aproximativ 75 ha suprafeţe de teren.

Pompierii au acţionat şi în alte 187 intervenţii, în sprijinul comunităţilor.

Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, peste 1.200 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona Bucureşti–Ilfov (268), urmată de judeţele Timiş (55), Sibiu (52), Mureş (47) şi Cluj (47), informeză IGSU.

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane şi-au pierdut viaţa (jud. BH-2 şi BV-2).

Pe lângă aceste situaţii, pompierii continuă acţiunile desfăşurare în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, prin activităţi specifice din zona de frontieră.

De asemenea, luni, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 477 de pompieri şi 229 de mijloace tehnice.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluţia situaţiei din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici