Adresa în care PSD apreciază ca necesară începerea urmăririi penale a lui Udrea, la Comisia juridică

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri solicitarea deputaţilor PSD din Comisia de anchetă Udrea de a trimite comisiei Juridice spre analiză declanşarea procedurii prealabile de urmărire penală împotriva ministrului Turismului, a declarat secretarul Camerei Sever Voinescu.

17 afișări
Imaginea articolului Adresa în care PSD apreciază ca necesară începerea urmăririi penale a lui Udrea, la Comisia juridică

Adresa în care PSD apreciază ca necesară începerea urmăririi penale a lui Udrea, la Comisia juridică (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

Voinescu a precizat că deputaţii PSD, Aura Vasile, Nicolae Bănicioiu, Dumitru Chiriţă, Georgian Pop şi Gheorghe Negoiţă au cerut ca Elena Udrea să răspundă în temeiul legii răspunderii ministeriale pentru faptul că nu s-a prezentat la audierile în comisie, a refuzat să trimită documente comisiei de anchetă şi i-a instigat pe angajaţii Ministerului să nu se prezinte la audieri.

Voinescu a spus că PDL nu s-a opus ca această cerere a deputaţilor PSD să-şi urmeze cursul ei firesc la Comisia Juridică.

Biroul Permanent a respins însă solicitarea PDL ca membrii comisiei de anchetă care apar în înregistrarea din presă să fie sancţionaţi după ce comisia juridică s-ar fi pronunţat în acest caz.

Voinescu a spus că reprezentanţii PSD şi PNL nu au dat dovadă de aceeaşi deschidere manifestată de PDL ca această cerere să îşi urmeze cursul firesc.

Biroul Permanent a mai decis ca membrii comisiilor de control SRI, SIE şi Apărare să facă o anchetă privitoare la cine şi cum a făcut înregistrările din Comisia Udrea apărute în presă.

Deputaţii PSD din Comisia de anchetă privind cheltuielile de la MT au sesizat, săptămâna trecută, Biroul Permanent şi Comisia juridică în legătură cu faptul că Elena Udrea nu s-a prezentat la audieri şi au cerut să se stabilească dacă sunt întrunite condiţiile pentru a supune dezbaterii plenului începerea urmăririi penale.

Deputaţii PSD o acuzau pe ministrul Elena Udrea de instigarea salariaţilor ministerului de a nu se prezenta la comisie şi de sfidarea membrilor Parlamentului, prin neprezentarea sa la audieri, astfel că solicitau Biroului Permanent şi Comisiei juridice să stabilească dacă sunt întrunite condiţiile pentru a supune plenului începerea urmăririi penale a ministrului Turismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici