Ai carte, dar n-ai parte de salariu mai mare de la 1 septembrie

  • Nu mai cresc salariile profesorilor de la 1 septembrie
  • De 11 miliarde de lei era nevoie pentru acest pas, adica 1,06% din PIB, spune proiectul de rectificare bugetară
  • Aproximativ 400 de mii de oameni sperau să beneficieaze de o creştere cu 14% a salariilor
4101 afișări
Imaginea articolului Ai carte, dar n-ai parte de salariu mai mare de la 1 septembrie

Ai carte, dar n-ai parte de salariu mai mare de la 1 septembrie

Nu mai cresc salariile profesorilor de la 1 septembrie. Proiectul de rectificare bugetară spune că era nevoie de 11 miliarde de lei pentru acest pas, adică 1,06% din PIB. Creşterea cu 14% a salariilor este aşteptată de aproximativ 400 de mii de oameni. În România, la momentul actual, creşterea acestor salarii nu ar avea acoperire bugetară, din cauza echilibrului bugetar deteriorat.

Dumitru Miron, analist: Contextul economic general e nefavorabil e riscant, e posibil ca din cauza acestei veşti să fie şi mai puţin probabil începerea anului universitar sau şcolar. Indiferent de cât de frumos ambalează guvernanţii noştrii realitatea, ea este îngrijorătoare. În Europa sunt ritmuri negative de creştere economic. Cu două cifre, multe dintre ele. Deci, de la 10% în jos, ceea ce face să fie imposbilă creşterea unor cheltuieli, fie ele alocaţii sau salarii. Dar decât să ne amagim în continuare, mai înţelept ar fi să se spună cinstit ce se poate şi ce nu se poate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici