ALDE nu a decis cum va vota la referendumul pentru familie iniţiat de PSD

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că nu a fost decis cum vor vota parlamentarii formaţiunii la iniţiativa privind modificarea Constituţiei, însă acesta trebuie organizat fiind iniţiat de peste trei milioane de cetăţeni.

645 afișări
Imaginea articolului ALDE nu a decis cum va vota la referendumul pentru familie iniţiat de PSD

Tăriceanu, despre referendumul privind definirea familiei: Nu am decis cum o să voteze ALDE

„Biroul Permanent a aprobat ordinea de zi, astăzi la primul punct la plen, pe ordinea de zi este punctul referitor la modificarea articolului din Constituţie care vizează definirea familiei. Această modificare va trebui să fie supusă referendumului popular. Nu am decis cum o să voteze ALDE, o să am o discuţie cu colegii mei senatori, dar eu vă pot spune, ca partid de factură liberală, sigur că înţelegem procesul de evoluţie şi de modernizare a societăţii şi în acelaşi timp respectăm şi opţiunile cetăţenilor noştri care sunt în favoarea păstrării tradiţiilor şi respectului faţă de reperele moralei creştini. Este obligaţia noastră de a da curs demersului care a fost iniţiat şi care s-a soldat cu peste trei milioane de semnături, un număr semnificativ şi reprezentativ astfel încât să ne oblige la o astfel de decizie. La nivelul societăţii pare să existe mai degrabă o majoritate favorabilă modificării Constituţiei în acest sens”, a afirmat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent din Senat.

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, a propus în Biroul Permanent al Senatului excluderea de pe ordinea de zi a votului pe proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei, însă propunerea a fost respinsă.

„Solicitarea USR a fost respinsă. Părerea mea este că e o interpretare excesivă. În esenţă, se face referire la o decizie a CCR care în astfel de situaţii prevede că nu există o cameră decizională, ci ambele camere sunt sesizate.(..) Nu cred că se înscrie în ceea ce ar putea fi neconstituţional, decis de CCR şi sesizat de USR. Trebuie să recunoaştem drepturile tuturor. Referendumul va avea loc şi după aceea sau înainte, în campania care va avea loc îşi va exprima poziţia pe acest subiect”, a precizat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a menţionat că nu e decis dacă va participa la vot.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut şi că există deschidere şi pentru un parteneriat civil care să dea posibilitatea căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex.

„Cred că în România există suficientă deschidere şi către modernitate şi sigur că prevederile unui parteneriat civil care să dea posibilitatea convieţuirii persoanelor de acelaşi sex va fi o soluţie rezonabilă”, a adăugat liderul ALDE.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, despre strângerea de semnături pentru modificarea Constituţiei pe tema justiţiei, Tăriceanu a răspuns: „Am urmărit parţial emisiunea la care a participat, dar nu am reţinut acest subiect. În zilele următoare vom avea prilejul să ne întâlnim şi să discutăm”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici