Alegeri europarlamentare la PMP - Zi începută cu mult optimism în sediu nou şi încheiată cu bucurie amară

După o zi care a debutat cu zâmbete şi cu mult optimism, la noul sediul al PMP, liderii partidului, în frunte cu Elena Udrea şi Elena Băsescu, au primit cu oarecare tristeţe rezultatele exit-poll-urilor, pe care totuşi le consideră încurajatoare pentru o nouă formaţiune politică.

985 afișări
Imaginea articolului Alegeri europarlamentare la PMP - Zi începută cu mult optimism în sediu nou şi încheiată cu bucurie amară

Alegeri europarlamentare la PMP - Zi începută cu mult optimism în sediu nou şi încheiată cu bucurie amară

Traian Băsescu, cel care i-a susţinut şi care ar fi dorit ca PMP să obţină la euroalegeri un rezultat din două cifre, a lipsit, Elena Udrea precizând că au vorbit cu preşedintele doar înainte de momentul votului.

"Ne-am atins primul obiectiv, acela de a intra în Parlamentul European", spunea Udrea în faţa camerelor de luat vederi, alături de Elena Băsescu, Eugen Tomac, Ruxandra Dragomir şi Cristian Preda.

Singurul care avea un motiv real de bucurie era Cristian Preda, pentru el fiind o certitudine mandatul de europarlamentar, deoarece este primul pe lista de candidaţi PMP.

Înainte ca echipa PMP să intre în direct pentru a comenta rezultatele exit-poll-urilor, Preda a făcut poze cu telefonul mobil ziariştilor care aşteptau afişarea primelor estimări privind scrutinul. Elena Băsescu a aşteptat rezultatele stând singură în holul sediului partidului, pe scările care duceau la etaj, iar, apoi, s-a alăturat liderilor care intrau în direct la televiziuni.

De altfel, liderii PMP au petrecut întreaga zi a alegerilor în noul sediu al partidului, inaugurat, astfel, în centrul Bucureştiului. Elena Udrea, Teodor Baconschi, Eugen Tomac sau Cristian Preda şi Adrian Papahagi au venit încă de dimineaţă să urmărească procesul electoral şi să pună la cap la cap strategiile, invitând şi presa să aştepte împreună cu ei.

Toţi îmbrăcaţi în blugi şi cu bluze albe au afişat, în prima parte a zilei, un optimism debordant asociat cu generozitatea unor gazde bune şi au oferit reprezentanţilor presei pizza, friptură, cartofi prăjiţi, şalău, salată de varză, sucuri şi apă plată.

Chiar Elena Udrea a venit în sala unde erau reprezentanţii presei, cu mai multe cutii cu pizza pentru ca presa să nu ducă lipsă de nimic.

Într-o atmosferă relaxată, liderii PMP s-au îngijit să fie montate chiar atunci în curtea sediului două mese lungi cu mai multe fotolii din răchită, la adăpostul unor copertine, unde unii reprezentanţi ai presei au putut chiar să joace table, în aşteptarea conferinţelor de presă.

Theodor Baconschi s-a alăturat, la un moment dat, ziariştilor şi a povestit că în timpul comunismului lumea se întreba cu cine să voteze, iar acum situaţia este la fel.

"Şi acum întrebarea este: «Eu cu cine votez?». Aceasta înseamnă că a învins comunismul”, a explicat Baconschi, trăgând tacticos din pipă.

Preşedintele interimar al partidului, Eugen Tomac, a ţinut afară, în curtea sediului, mai multe briefinguri de presă pentru a anunţa nereguli sau fraude constatate de PMP în procesul electoral.

Cristian Preda a venit şi el de mai multe ori să vorbească cu presa, exprimându-şi mulţumirea că, potrivit unor informaţii, PMP ar fi obţinut 12% în Capitală.

Spre seară, optimismul liderilor PMP s-a diminuat, au început să vorbească, mai întâi, despre faptul că sunt sondaje care arată că PMP ar obţine 7%, apoi 5%, chipurile lor devenind tot mai crispate.

La ora 17,00, a venit la sediu şi Elena Băsescu. A trecut aproape neobservată şi a mers la etajul clădirii, de unde a coborât mai târziu, discret, alăturându-se liderilor PMP. Îmbrăcată şi ea în cămaşă albă şi blugi a răspuns întrebărilor unor simpatizante aflate în sediu, explicând că fiica ei Sofia se află la bunici.

Pe la ora 19,00 şi-a făcut apariţia şi fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, care a admirat noul sediu. Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Marian Preda a sosit şi el mai spre seară şi a stat la sfat cu liderii partidului.

După ora 21,00, după declaraţiile în direct, mai mulţi reprezentanţi ai PMP au mai rămas în sediu cercetând perocupaţi laptop-urile şi calculatoarele, aşteptând de această dată rezultatele numărătorii paralele a partidului care este făcută la un alt sediu, cel din Băneasa. Între timp, Elena Udrea a dat neobosită interviuri televiziunilor.

(Serviciul FOTO al Agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini. Pe site-ul www.mediafax.ro pot fi accesate imagini de la declaraţia de presă a Elenei Udrea)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici