ALEGERI LOCALE 2012: PSD şi PNL vor merge separat cu candidaţi în Bârlad, Negreşti şi în 15 comune din Vaslui

PSD şi PNL vor merge separat cu candidaţi la primării şi consilii locale în municipiul Bârlad, oraşul Negreşti şi în 15 comune ale judeţului Vaslui la alegerile din 10 iunie, după ce formaţiunile care compun USL nu au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte candidaturile în aceste comunităţi.

1217 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: PSD şi PNL vor merge separat cu candidaţi în Bârlad, Negreşti şi în 15 comune din Vaslui

ALEGERI LOCALE 2012: PSD şi PNL vor merge separat cu candidaţi în Bârlad, Negreşti şi în 15 comune din Vaslui (Imagine: Alin Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Cele două principale formaţiuni care compun Uniunea Social Liberală la nivelul judeţului Vaslui nu au ajuns la un consens în ceea ce priveşte candidaturile la alegerile locale din luna iunie pentru un număr de 15 comune, precum şi în municipiul Bârlad şi oraşul Negreşti.

În aceste condiţii, atât PSD, cât şi PNL vor merge cu liste separate de candidaţi în 20 la sută din unităţile administrative ale judeţului Vaslui, din care un municipiu şi un oraş.

"Ca şi cifre, în ultimele trei săptămâni, nu s-a schimbat mai nimic, deşi s-au mai purtat negocieri între PSD şi Alianţa de Centru Dreapta, compusă din PNL şi PC. Fiecare dintre formaţiuni şi-a susţinut poziţia pentru propriii candidaţi şi, în final, s-a luat hotărârea să se meargă separat în cele 17 unităţi administrative. Ar mai putea apărea acum, pe ultima sută de metri, mici modificări, să spunem de una-două comune, dar vor fi nesemnificative", a declarat, marţi, secretarul general al organizaţiei judeţene Vaslui a PSD, Ciprian Trifan.

Printre localităţile cele mai importante unde PNL şi PSD nu au ajuns la un numitor comun este municipiul Bârlad, după ce cele două partide nu s-au putut înţelege în privinţa raportului de consilieri de pe lista comună.

"Noi am făcut un sondaj de opinie în Bârlad în urma căruia am constatat că raportul de forţe între PSD şi PNL este de unu la cinci. Noi am venit cu propunerea către PNL de a merge pe raportul de unu la patru la consilieri, însă ei au vrut unu la doi. Nu am acceptat şi, în consecinţă, fiecare merge cu propriile liste", a adăugat Ciprian Trifan.

Pe lângă liste separate de candidaţi, PSD şi PNL vor merge cu candidaţi separaţi şi la Primăria Bârlad, social-democraţii cu actualul edil în funcţie, Constantin Constantinescu, liberalii cu un avocat de profesie, Dumitru Boroş, preşedintele organizaţiei locale de partid din Bârlad.

Lucrurile nu sunt clarificate nici în municipiul Huşi, unde Partidul Conservator şi PNL nu se înţeleg asupra listei de consilieri locali. Însă, USL va avea candidat comun, fiind vorba de profesorul Cristinel Popa, preşedintele interimar al organizaţiei locale a PSD Huşi.

PSD a câştigat lupta cu PNL şi în privinţa candidaţilor pentru cele două principale unităţi administrative vasluiene, primăria municipiu reşedinţă şi Consiliul Judeţean. Astfel, actualul primar Vasile Pavăl va fi susţinut pentru un nou mandat, în timp ce preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, instituţie unde, de opt ani, ocupă funcţia de vicepreşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici