ALEGERI LOCALE 2012: UDMR are în Covasna cei mai mulţi candidaţi din ultimii 22 de ani

UDMR va avea în acest an, în judeţul Covasna, cei mai mulţi candidaţi pentru alegerile locale din ultimii 22 de ani, Uniunea nominalizând candidaţi pentru funcţiile de primar în 40 de localităţi.

397 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: UDMR are în Covasna cei mai mulţi candidaţi din ultimii 22 de ani

ALEGERI LOCALE 2012: UDMR are în Covasna cei mai mulţi candidaţi din ultimii 22 de ani (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Uniunea va avea candidaţi pentru funcţiile de primar în 40 de localităţi din cele 45 din judeţ, mai exact nu avea candidaţi doar în cele cinci localităţi din zona Întorsurii Buzăului, unde locuiesc preponderent români.

"În judeţul Covasna, până în prezent nu am avut niciodată aşa de mulţi candidaţi pentru funcţiile de primar", a spus Tamas, menţionând că la alegerile din 2008 Uniunea a avut candidaţi în 35 de localităţi.

Potrivit sursei citate, UDMR are candidaţi pentru funcţiile de primar şi în localităţi unde proporţia maghiarilor nu atinge 50 la sută, precum Belin (30 la sută maghiari), Hăghig (28 la sută) sau Vâlcele (nouă la sută).

De asemenea, a spus Tamas, UDMR are 662 de candidaţi pentru funcţiile de consilier local, 38 pentru consilieri judeţeni, iar el este candidat la şefia Consiliului Judeţean.

"Avem liste complete de candidaţi pentru 40 de unităţi administrativ-teritoriale, plus CJ Covasna", a menţionat el, adăugând că UDMR este "singura formaţiune politică" din judeţ ale cărei liste de candidaţi conţin 105 tineri, sub vârsta de 35 de ani.

Tamas Sandor a subliniat că targetul electoral al UDMR Covasna este câştigarea celor 40 de funcţii de primar şi a cel puţin două treimi din locuri în CJ Covasna.

"Am încheiat un ciclu politic în care, de foarte multe ori, am avut un discurs contrar celorlalte partide. De acum încolo, însă, mergem pe drumul nostru. Desigur, vom fi atenţi la mesajele celorlalte partide, dar nu ne vom ocupa de problemele lor. Dacă este pace, răspundem cu pace şi vom răspunde cu pace până când ne muşcă cineva. Desigur, când cineva încearcă să ne muşte, o să avem şi noi răspunsul pregătit, dar programul şi scopul nostru primordial este să ne ocupăm de problemele oamenilor. Am dovedit în ultimii 22 de ani că avem specialişti, ştim ce vrem şi ştim să ducem lucrurile la bun sfârşit. Ceasul adevărului va suna la ora nouă seara, pe 10 iunie", a conchis preşedintele UDMR Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici