ALEGERI PARLAMENTARE 2012: PSD stabileşte în 14-15 septembrie colegiile în care va avea candidaţi

Conducerea PSD a decis luni ca în 14-15 septembrie să aibă loc Comitetul Executiv Naţional al partidului în care vor fi stabilite colegiile pentru care PSD va avea candidaţi pentru alegerile parlamentare, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

500 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE 2012: PSD stabileşte în 14-15 septembrie colegiile în care va avea candidaţi

ALEGERI PARLAMENTARE 2012: PSD stabileşte în 14-15 septembrie colegiile în care va avea candidaţi (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Zgonea a precizat că urmează ca la jumătatea lunii octombrie Consiliul Naţional al partidului să definitiveze propunerile pentru candidaţii în aceste colegii la alegerile parlamentare.

Zgonea a mai spus că angajamentul ferm al preşedintelui partidului este de a-i susţine pe toţi parlamentarii PSD şi pe cei care au fost alături de PSD pentru un nou mandat.

Întrebat câte locuri ar urma să fie date UNPR, Zgonea a spus: "Ne păstrăm angajamentele cu UNPR în acest moment".

Întrebat dacă PSD îl va susţine pe Cristian Diaconescu pentru un mandat de parlamentar, Valeriu Zgonea a precizat că Diaconescu nu mai este parlamentar, acesta fiind consilier prezidenţial.

Chestionat dacă senatorul PSD Cătălin Voicu va fi susţinut de partid pentru un nou mandat, Zgonea a spus că CN al PSD va face nominalizările, iar acestea vor trece prin aprobările organizaţiilor judeţene.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că va fi o discuţie în USL privind repartizarea candidaţilor în colegii între PSD şi UNPR pe de o parte şi PNL şi PC pe de altă parte, arătând că până pe 15 septembrie această negociere trebuie definitivată.

El a spus că, de regulă, principiul este că fiecare îşi păstrează colegiul în care este acum, adăugând că şi parlamentarii UNPR ar trebui să-şi păstreze colegiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici