ALEGERI PARLAMENTRE: Declaraţia de avere a Mariei Schutz, candidat PP-DD la Senat în Dolj

Femeia de afaceri din judeţul Dolj, Maria Schutz, care apare în stenogramele din dosarul senatorului Cătălin Voicu şi candidează la alegerile parlamentare din partea PP-DD, are, potrivit declaraţiei de avere, trei terenuri, o casă, două apartamente, un autoturism Renault şi acţiuni la trei societăţi

393 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTRE: Declaraţia de avere a Mariei Schutz, candidat PP-DD la Senat în Dolj

ALEGERI PARLAMENTRE: Declaraţia de avere a Mariei Schutz, candidat PP-DD la Senat în Dolj (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Maria Schuz a părăsit Partidul Social Democrat pe listele căruia a candidat în anul 2008 şi s-a înscris în PP-DD pe listele căruia încearcă să prindă un loc pe Colegiul 4 de Senat.

Schutz a intrat în PP-DD cu doar câteva zile înaintea termenului limită pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare. De altfel, aceasta şi-a depus dosarul la Biroul Electoral Judeţean chiar în 30 octombrie, adică în ultima zi în care mai putea face acest demers.

Potrivit declaraţiei de avere, anexată la dosarul de candidat, Maria Schutz are trei terenuri, dintre care două agricole - unul de 20.230 metri pătraţi în comuna doljeană Ţuglui şi unul de 1.400 de metri pătraţi în Pucioasa, precum şi un teren de 500 de metri pătraţi în Craiova, dobândit în anul 2005.

De asemenea, Maria Schuz are o casă de locuit în Pucioasa, un apartanent în Craiova şi alt apartament în Codlea. Femeia de afaceri mai deţine un autoturism Renault dobândit în anul 2000 şi este acţionară la trei societăţi comerciale, dintre care două cu profil agricol şi una de asigurări, la care deţine acţiuni şi părţi sociale în valoare de 38.000 de lei.

Anul trecut, Maria Schutz a obţinut venituri din salarii încasate de la firma de asigurări la care este şi acţionar în valoare de 18.580 de lei.

În Colegiul 4 de Senat, Maria Schutz va candida împotriva actualului senator Mario-Ovidiu Oprea şi a lui Marcel Marcea de la ARD.

În ianuarie 2008, Maria Schutz a fost trimisă în judecată de DNA pentru înşelăciune şi bancrută frauduloasă în cazul falimentării Serelor Codlea.

Numele Mariei Schutz a apărut în stenogramele conversaţiilor dintre senatorul Cătălin Voicu şi diverse persoane, aflate în dosarul DNA în baza căruia procurorii au cerut arestarea acestuia. Voicu recunoaşte în convorbiri că ar fi intervenit pentru rezolvarea unor dosare penale, inclusiv cele ale Mariei Schutz.

De altfel, în aprilie 2010, dată la care era vicepreşedinte al PSD Dolj, Maria Schutz a fost audiată la DNA în acest caz, ea ieşind plângând din sediul Direcţiei Naţionale. Schutz a negat că Voicu ar fi intervenit vreodată la vreo instanţă în dosarul în care ea este judecată pentru corupţie.

Ascensiunea Mariei Schutz în PSD a început din 2002, când a devenit membru în Biroul executiv al organizaţiei doljene. Concomitent, Schutz şi-a dezvoltat şi afacerile, toate în domeniul agriculturii. Presa a scris că la scurt timp după ce a pus mâna, prin privatizare, pe numeroase active ale statului, Schutz a găsit o metodă proprie de a scoate profit, falimentand societăţile prin inginerii financiare, avându-i drept complici pe funcţionari ai statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici