ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Dan Diaconescu: Nu am putut vota la "Jean Monnet". Fiind candidat, puteam vota oriunde

Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a venit, duminică, să-şi exercite dreptul de vot la o secţie de votare ce funcţionează la liceul "Jean Monnet", el precizând că nu a putut vota aici, membrii biroului secţiei de votare interpretând legea în acest sens.

694 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Dan Diaconescu: Nu am putut vota la "Jean Monnet". Fiind candidat, puteam vota oriunde

Dan Diaconescu (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

„E o premieră totală de televiziune, trebuie să puneţi breaking news, nu aveţi încotro: DDan Diaconescunu poate vota”, a spus Diaconescu.

Solicitat de jurnalişti să spună de ce, Diaconescu a răspuns: „Nu ştiu, am primit câteva explicaţi de la doamnele din comisie şi de la un domn prin telefon, de undeva mai de sus. E un sistem pe care trebuie să-l schimbăm de 25 de ani încoace...”.

Întrebat de ce nu a putut vota, concret, Diaconescu a spus că nu poate explica.

„Nu vă pot explica. Mi s-a explicat că dacă am paşaportul în vigoare aş putea vota oriunde în străinătate. Dacă am rezidenţă, cum e cazul meu, italiană, aş putea vota doar în Italia. Dacă am buletin de Bucureşti, ar trebui să votez acolo unde e adresa din buletin. Atenţie, eu am domiciliul flotant aici, pe o stradă din apropiere. Am domiciul stabil pe o stradă din Militari”, a spus Diaconescu.

"În baza dreptului de a candida la Preşedinţie, aveam dreptul să votez oriunde. Aşa spune clar legea, dânşii au interpretat-o în alt fel. Eu aş putea să votez oriunde, aveam dreptul să votez în această zonă. Vom vorbi cu juriştii noştri, o să-mi încerc norocul într-o altă secţie din proximitate”, a mai spus Dan Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici