ALEGERILE LOCALE 2012: PSD Buzău şi-a lansat candidaţii în prezenţa a circa 2.000 de persoane

Social-democraţii buzoieni şi-au lansat, vineri, candidaţii la alegerile locale din 10 iunie, în prezenţa liderului PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, dar şi a lui Victor Mocanu, candidat independent la şefia Consiliului Judeţean, susţinut de PSD.

574 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE LOCALE 2012: PSD Buzău şi-a lansat candidaţii în prezenţa a circa 2.000 de persoane

Victor Mocanu şi Constantin Boşcodeală (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

La acţiune au participat majoritatea candidaţilor pentru funcţiile de primar din localităţile buzoiene, dar şi social-democraţii aflaţi pe listele de consilieri.

În prezenţa a circa 2.000 de social-democraţi, primul care a luat cuvântul a fost preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu, care s-a autosuspendat din PSD pentru a putea candida ca independent pentru un nou mandat.

"După cum cunoaşteti cu toţii am fost forţat să îmi pierd calitatea de membru PSD pentru a candida independent. Nu vreau să fiţi în pielea mea în aceste momente. Poate că unora vi se pare o formalitate să îţi pierzi calitatea de membru al partidului fie doar şi pentru o perioadă scurtă de timp, dar pentru mine nu este aşa. Împotriva mea s-a format o grupare politico-financiară care a încercat să facă tot posibilul ca să mă împiedice să candidez. Au platit un tânăr să imi conteste candidatura pe o motivaţie incredibilă şi l-au trimis apoi în străinatate. I-am învins fără drept de apel. Au indentificat în judeţul Bacău un tânăr nevinovat de 24 de ani care se numeşte la fel ca mine. L-au mutat în Râmnicu Sărat luna trecută, i-au întocmit un dosar de semnături false şi au tocmit avocaţi care l-au înscris în cursă. Vă asigur de un singur lucru, responsabilii pentru aceste lucruri care acum se ascund sub sloganul schimbării României vor plăti în faţa justiţiei şi a cetăţenilor pentru mârşăviile pe care le-au făcut", a declarat Victor Mocanu.

Discursul lui Victor Mocanu a fost urmat de cel al preşedintelui PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, care a spus că "susţinerea PSD" pentru Victor Mocanu "este categorică" şi a făcut apel la unitate.

"Am deosebita onoare să fac parte din echipa candidaţilor PSD pentru administraţia locală fiind candidatul pentru Primăria municipiului Buzău, echipă care îl susţine cu toată puterea şi convingerea pe preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu pentru obţinerea unui nou mandat. Cunoaşteţi cu toţii jocurile deloc curate care au fost făcute la desemnarea candidatului USL la preşedinţia Consiliului Judeţean şi tocmai pentru faptul că această funcţie a fost furată PSD care o merita din toate punctele de vedere, susţinerea noastră pentru domnul Victor Mocanu este categorică. Apelul meu pentru voi oameni de bază ai PSD Buzău este unul la unitate", a declarat preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală.

În replică la atitudinea conducerii PSD Buzău care a decis să nu îl susţină pe candidatul USL la Consiliul Judeţean, liberalul Cristi Bîgiu, George Scutaru a spus că la mijloc sunt doar interesele celor care vor cu orice chip ca Victor Mocanu să câştige cel de al treilea mandat.

"Obiectivul PNL la nivelul judeţului Buzău este o victorie netă a Uniunii Social Liberale. Sunt convins că atât Cristi Bîgiu la Consiliul Judeţean cât şi Constantin Boşcodeală la nivelul municipiului Buzău vor obţine scoruri zdrobitoare. Buzoienii au mari aşteptări de la USL şi sunt convins că atât noul Guvern, cât şi viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu nu îi va dezamăgi. Regret faptul că totuşi, anumiţi colegi din PSD acceptă să rămână servitorii unei familii care nu doreşte decât să-şi conserve influenţa şi accesul la fondurile publice", a declarat vineri pentru MEDIAFAX preşedintele PNL Buzău, George Scutaru.

În 1 mai, un tânăr de 24 de ani, Victor V. Mocanu, cu domiciliul în Râmnicu Sărat, şi-a depus candidatura la BEJ Buzău, prin intermediul avocatului său, care a adus peste 10.000 de semnături. Tot în 1 mai, Tribunalul Buzău a respins candidatura preşedintelui CJ Buzău Victor Mocanu, în urma unei contestaţii care reclama că acesta a strâns semnăturile necesare depunerii candidaturii în timp ce era încă membru PSD, şi nu independent. Joi, Curtea de Apel Ploieşti a admis recursul formulat de Victor Mocanu la decizia Tribunalului de a-i fi respinsă candidatura, astfel că actualul preşedintre al CJ Buzău va putea candida pentru un nou mandat la alegerile din 10 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici