Alin Tişe: Membrii Guvernului din umbră trebuie să fie coşmarul miniştrilor USL

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe, nominalizat ministru de Interne în Guvernul din umbră, spune că membrii Executivului alternativ trebuie să fie "coşmarul miniştrilor" USL şi să facă "opoziţie la baionetă".

156 afișări
Imaginea articolului Alin Tişe: Membrii Guvernului din umbră trebuie să fie coşmarul miniştrilor USL

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Senatorul Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PDL încearcă, prin demersul de constituire a Guvernului din umbră, să "profesionalizeze" activitatea politică.

"Încercăm să profesionalizăm activitatea politică prin constituirea unui Guvern alternativă. PDL face un exerciţiu pe care nu l-a mai făcut nimeni, un proiect prin care desemnează oameni care sunt potenţiali miniştri şi care au rolul să facă opoziţie dură la miniştrii actuali ai USL şi la ministere şi să vină cu soluţii. Pentru cei de la USL va trebui să fim, zi de zi, coşmarul miniştrilor, să sancţionăm derapajele puterii, să facem opoziţie la baionetă, să oferim soluţii alternative la probleme. PDL va face o monitorizare şi sondaje pe miniştrii nominalizaţi în Guvernul alternativă, iar cine nu va confirma şi nu va fi performa va fi schimbat. Avem trei ani suficient timp", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, PDL analizează şi posibilitatea de a nominaliza "unele persoane alternative" pentru funcţii de secretari de stat, directori de agenţii, "oameni din eşaloanele doi şi trei".

"Lumea trebuie să se obişnuiască cu aceste persoane în următorii trei ani", a spus Tişe.

El a fost nominalizat de Cătălin Predoiu ca ministru de Interne în Guvernul din umbră al PDL, urmând să monitorizeze activitatea Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Dezvoltării Regionale.

Prim-ministrul guvernului alternativ al PDL, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, componenţa Guvernului din umbră, printre miniştrii aflându-se Monica Macovei, la Justiţie, Gheorghe Ialomiţianu - Finanţe, Andreea Paul - Economie, Gheorghe Ştefan - Agricultură şi Lucian Bode - Energie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici