Alina Gorghiu, despre desemnarea candidatului ACL la preşedinţie: Va fi undeva pe 8-9 august

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, precizează că desemnarea candidatului Alianţei Creştin Liberale pentru funcţia de preşedinte al României nu va mai fi făcută pe 4-5 august, cum s-a anunţat iniţial, aceasta fiind decalată pentru 8-9 august.

499 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu, despre desemnarea candidatului ACL la preşedinţie: Va fi undeva pe 8-9 august

Alina Gorghiu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Gorghiu a precizat, duminică, pentru MEDIAFAX, că decalarea desemnării este motivată de faptul că rezultatele sondajului de opinie comandat de PDL au întârziat, întrucât acesta a fost demarat mai târziu.

„Nu s-a terminat sondajul de opinie. Va fi undeva pe 8-9 august. PDL întârzie cu sondajul, a început mai târziu”, a menţionat Gorghiu.

Ea a adăugat că decizia desemnării candidatului comun al celor două formaţiuni va fi luată într-o şedinţă a conducerilor reunite, în baza rezultatelor sondajelor de opinie.

„Va fi o şedinţă a conducerilor reunite în care să se ia decizia pe baza sondajelor. Se va formaliza printr-o hotărâre”, a spus Gorghiu.

Surse din PDL susţin că cercetările sociologice vor fi finalizate în câteva zile. "Aceste studii sunt complexe, trebuie bine interpretate şi nu vrem să-i presăm pe sociologi", au menţionat sursele citate.

Termenul indicat iniţial de liderii PNL şi PDL pentru încheierea sondajelor şi desemnarea candidatului era 4-5 august.

Candidatul Alianţei Creştin Liberale urmează să fie desemnat dintre Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, pe baza cercetărilor sociologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici