Alina Gorghiu: Poziţia PNL, fermă în favoarea imunizării copiilor

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că, în privinţa vaccinării copiilor, poziţia liberalilor este una fermă în favoarea imunizării, susţinând că viitoarea Lege a vaccinării trebuie să răspundă unor aşteptări, printre care o informare mult mai bună cu privire la beneficii.

438 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Poziţia PNL, fermă în favoarea imunizării copiilor

Alina Gorghiu: Poziţia PNL, fermă în favoarea imunizării copiilor

''PNL se alătură dezbaterii despre vaccinarea copiilor cu o poziţie fermă în favoarea imunizării, în favoarea unei măsuri esenţiale pentru sănătatea publică. Tot ceea ce facem noi în Parlament în legătură cu domeniul sănătăţii înseamnă o campanie serioasă mai ales de prevenţi'', a afirmat Alina Gorghiu în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Baia Mare.

Liderul liberal a mai spus că PNL a depus un proiect de lege pentru prevenţie care, în această situaţie, este bună şi trebuie promovată.

''Ştiţi ce se întâmplă cu ea? Este ţinută la sertar în Parlamentul României de majoritatea formată de colegii noştri de la PSD şi ALDE doar pentru că are semnătura PNL. Dacă astăzi în România am fi avut o lege a prevenţiei în sănătate, epidemii de genul celei pe care aţi văzut-o expusă public zilele trecute, care s-a soldat cu decesul unor copii, nu ar mai fi avut asemenea amploare şi nu ar mai fi fost în discuţie'', a adăugat copreşedintele PNL.

Ea a mai susţinut că epidemia de rujeolă este efectul unei situaţii asupra căreia a atras atenţia din timpul guvernării Ponta.

''În România acoperirea vaccinală a scăzut cu procente îngrijorătoare – 10-15% sub nivelul optim de 95%, recomandat de OMS. Este o scădere înregistrată în ultimii ani în mod constant'', a subliniat Gorghiu.

De asemenea, liderul PNL a atras atenţia că proiectul de lege referitor la vaccinare, anunţat de ministrul Sănătăţii şi aflat în avizare la Guvern, trebuie să răspundă unor aşteptări.

''Avem nevoie de o informare mult mai bună şi mai intense a populaţiei cu privire la beneficiile vaccinurilor recomandate copiilor, dar şi la tot c ear interesa pe părinţi legat de imunizarea copiilor. În al doilea rând, PNL ar vrea să vadă o preocupare constantă a Executivului cu privire la alimentarea cu vaccinuri, astfel încât să nu se mai întâmple aceste sincope, nesincronizări sau crize. În al treilea rând, aştept să văd soluţii concrete care pot fi propuse de minister pentru a creşte acoperirea vaccinală'', a conchis Gorghiu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că a fost confirmat şi al treilea deces cauzat de rujeolă, informaţiile fiind furnizate în contextul în care ministerul a anunţat că în România se înregistrează o epidemie de rujeolă, cauzată, în principal, de scăderea ratei de vaccinare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici