Alina Gorghiu: România continuă să aducă în ţară fugarii

An nou, obiceiuri vechi. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că România continuă să aducă în ţară fugarii.

927 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: România continuă să aducă în ţară fugarii

Sursa foto: facebook.com/alinagorghiu

„Avem în lucru, la Ministerul Justiţiei, un proiect de lege prin care costurile aducerii în ţară a fugarilor să fie suportate de aceştia. Nu de către stat. Depunem toate eforturile pentru a stopa fenomenul fugarilor. Totodată, continuăm investiţiile în infrastructura sistemului penitenciar. Două penitenciare noi au intrat în 2023 în faza de execuţie, şi în multe altele au fost amenajate noi locuri de detenţie. Toate la standarde europene. Pentru ca nimeni să nu mai poată invoca aspectul condiţiilor din penitenciare pentru a se sustrage de la executarea pedepsei în ţară”, a scris ministrul pe Facebook.

În prima săptămână din an au fost aduşi în România 6 fugari:

Părăscuţă Ştefan Iulian, adus din Germania, condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare, pentru tâlhărie

Stan Florian, adus din Germania, condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, pentru tâlhărie

Amariei Andrada, adusă din Olanda, condamnată la 2 ani şi 10 luni de închisoare, pentru furt

Basalderu Constantin Viorel, adus din Marea Britanie, condamnat la un an şi 4 luni de închisoare, pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase

Ursan Ioan Florin, adus din Marea Britanie, condamnat la un an de închisoare, pentru furt calificat

Doroţ Ionel Samuel, adus din Marea Britanie, condamnat la un an de închisoare, pentru infracţiuni rutiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici