Ambasada României la Phenian a transmis autorităţilor nord-coreene poziţia UE faţă de ostilităţi

Ambasada României la Phenian a transmis Ministerului nord-coreean de Externe, prin notă verbală, poziţia oficială a UE referitoare la ostilităţile declanşate, marţi, între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, a declarat joi Doris Mircea, director general al Direcţiei de comunicare a MAE.

172 afișări
Imaginea articolului Ambasada României la Phenian a transmis autorităţilor nord-coreene poziţia UE faţă de ostilităţi

Ambasada României la Phenian a transmis autorităţilor nord-coreene poziţia UE faţă de ostilităţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ea a precizat că în condiţiile în care preşedinţia belgiană a UE nu are reprezentanţă la Phenian, comunicarea oficială este asigurată printr-un sistem rotativ, în acest moment ţara care gestionează sistemul fiind, până la finalul anului, România.

De asemenea, Doris Mircea a explicat că nu s-au primit solicitări consulare din partea unor cetăţeni ai UE la misiunea diplomatică a României.

Doi militari şi doi civili sud-coreeni a fost ucişi, iar alţi 18 au fost răniţi, marţi, de tirurile cu obuze nord-coreene care au vizat o insulă sud-coreeană, situată în vestul peninsulei, în Marea Galbenă, a anunţat Statul Major.

MAE s-a declarat "profound preocupat" de atacul lansat de Coreea de Nord asupra Coreei de Sud, condamnând "fără echivoc" asemenea acte. De asemenea, Ministerul cere autorităţilor de la Phenian să înceteze fără întârziere acţiunile provocatoare.

"În acelaşi timp, salutăm apelul la calm şi reţinere lansat de Preşedintele Republicii Coreea, Lee Myung-bak şi transmitem condoleanţe şi întreaga noastră compasiune pentru familiile victimelor", se mai arată în comunicatul MAE.

România asigură, până la sfârşitul anului, preşedinţia locală a UE la Phenian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici