Ambasadorul Franţei: Vom continua să apărăm împreună libertatea care nu poate fi ucisă

Ambasadorul francez la Bucureşti, François Saint-Paul, a mulţumit, joi, autorităţilor române, reprezentanţilor presei şi societăţii civile pentru mesajele de condoleanţe şi solidaritate, subliniind că România şi Franţa vor continua împreună să apere libertatea care nu poate fi ucisă.

179 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Franţei: Vom continua să apărăm împreună libertatea care nu poate fi ucisă

Ambasadorul Franţei, François Saint-Paul, şi Klaus Iohannis (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Doresc astăzi să mulţumesc întregii Românii pentru mesajele de condoleanţe şi de solidaritate pe care Franţa le primeşte. Doresc, de asemenea, să mulţumesc tuturor autorităţile române, dar şi reprezentanţilor media şi societăţii civile pentru mesajele transmise", a declarat, joi, ambasadorul Franţei în România, François Saint-Paul, într-o scurtă declaraţie de presă susţinută în faţa sediului misiunii diplomatice din Bucureşti.

"Aceste mesaje stau mărturie a faptului că România este astăzi alături de Franţa pentru a exprima mesaje de doliu şi compasiune faţă de victime şi rudele lor. Aceste mesaje sunt importante şi valoroase. Aceste mesaje de solidaritate venite din România au o importanţă mult mai mare, ele stau mărturie a faptului că împărtăşim împreună valorile democraţiei, ale libertăţii, ale libertăţii de exprimare şi ale libertăţii presei", a spus diplomatul francez.

"Vom continua să apărăm împreună libertatea care nu poate fi ucisă", a mai spus François Saint-Paul.

Ambasadorul francez i-a întâmpinat pe oficialii români care au semnat, joi, în registrul de condoleanţe amplasat la intrarea principală a Ambasadei Franţei.

În afară de oficiali, mai mulţi bucureşteni au venit şi au semnat în registrul de condoleanţe, au aprins lumânări şi au depus flori.

"Toţi suntem Charlie", "Nu terorismului", "Solidarité!" sunt mesajele lăsate la faţa locului de persoanele care au transmis condoleanţe şi şi-au exprimat solidaritatea faţă de victime şi familiile lor.

Pe lângă steagurile României şi Franţei, a fost pus şi un steag al Irakului.

Printre mesajele din registrul de condoleanţe erau câteva în limba arabă.

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici