Anastase: Alianţa malefică PSD-PNL e responsabilă de situaţia actuală, e vorba de trădare naţională

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat vineri la RFI România că "alianţa malefică" PSD-PNL este responsabilă de situaţia actuală a României şi a susţinut că aceste formaţiuni pot fi acuzate de "trădare naţională".

22 afișări
Imaginea articolului Anastase: Alianţa malefică PSD-PNL e responsabilă de situaţia actuală, e vorba de trădare naţională

Anastase: Alianţa malefică PSD-PNL e responsabilă de situaţia actuală, e vorba de trădare naţională (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Noi nu aruncăm vina. În momentul ăsta, ştim exact ceea ce avem de făcut. Mi se pare culmea tupeului din partea reprezentanţilor PNL să încerce măcar să discute despre cum se guvernează acum România, ştiind foarte bine că au dus ţara în această situaţie, Guvernul PNL, susţinut de PSD", a declarat Roberta Anastase.

Ea a acuzat PNL şi PSD de "trădare naţională".

"Dacă vorbim de trădare naţională, apoi de trădare naţională, în adevăratul sens al cuvântului, putem să discutăm de guvernarea PNL, susţinută de PSD, după toate regulile constituţionale, pentru că să măreşti salariile, să ai 20 de ordonanţe şi Hotărâri de Guvern, prin care creşti salariile numai într-un an de zile... În al doilea rând, numai într-un an să creşti pensiile cu 20% şi numai într-un an să creşti salariile, separat de toate aceste lucruri şi salariile profesorilor cu 12%, pe o economie căreia trebuia să-i dai libertatea de a creşte sănătos, mi se pare pur şi simplu sinucigaş. Asta au făcut, e o realitate, de asta am şi ajuns aici. Nu invocăm greaua moştenire, dar nici nu este corect să ascundem realitatea de la care am pornit. Nu uitaţi că aceeaşi alianţă malefică PSD-PNL este cea care a lăsat România fără Guvern patru luni de zile anul trecut, în momente cruciale pentru luarea unor decizii", a declarat Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că măsurile anticriză ale Guvernului trebuie analizate pe termen lung, pentru că analizele din prezent nu sunt obiective.

"E şi o chestiune logică: nu se aşteaptă nimeni ca-n momentul ăsta să primim aplauze pentru aceste decizii. Important este ca, odată ce timpul va trece, oamenii să se raporteze la rezultate, la rezultate concrete. În momentul de faţă, e greu să accepţi de exemplu scăderea pensiilor. În momentul de faţă, aparent ai de ales între a nu scădea şi a scădea. În realitate, avem de ales între a nu scădea acum şi a nu mai avea să le plăteşti peste câteva luni sau a nu mai primi în acel caz pensia peste câteva luni. Asta trebuie să realizăm", a explicat Roberta Anastase.

Ea a adăugat că raportările sunt diferite, iar în momentul de faţă, în niciun caz, analizele nu sunt obiective.

"Peste ceva timp, speranţa noastră este că aceste decizii, care sunt clar impopulare, vor face bine economiei şi rezultatele se vor vedea şi vom fi trataţi cu obiectivitate", a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici