Anastase: Am transmis conducerii PDL că nu consider oportună contestarea revocării mele la CC

Deputatul PDL Roberta Anastase precizează că a transmis conducerii partidului faptul că nu consideră oportună contestarea la CC a revocării sale din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, susţinând că actuala majoritate trebuie să răspundă pentru îndeplinirea promisiunilor făcute.

435 afișări
Imaginea articolului Anastase: Am transmis conducerii PDL că nu consider oportună contestarea revocării mele la CC

Anastase: Am transmis conducerii PDL că nu consider oportună contestarea revocării mele la CC (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am transmis conducerii partidului punctul meu de vedere cu privire la o posibilă depundere a unei contestaţii la Curtea Constituţională de către PDL, care să vizeze hotărârea Camerei Deputaţilor de revocare a mea din funcţia de preşedinte. În această adresă am explicat că eu nu consider oportună depunerea unei astfel de contestaţii", precizează Anastase, într-o declaraţie remisă luni agenţiei MEDIAFAX.

Ea menţionează că a luat în considerare actuala configuraţie politică din Camera Deputaţilor şi priorităţile noii majorităţi.

"În plus, mi-am exprimat convingerea că numai actuala majoritate din legislativ trebuie să răspundă, în mod solidar cu guvernul pe care îl susţine, pentru respectarea promisiunilor electorale făcute. De asemenea, doresc să fac precizarea că, deşi demiterea mea a fost rodul unor abuzuri şi ilegalitaţi, cred, totuşi, că românii trebuie să vadă că USL exercită puterea politică în România şi a lor este responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă astăzi în ţară", mai declară Roberta Anastase.

PDL a depus o sesizare la CC privind schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a precizat, joi, că, în cazul Camerei Deputaţilor, democrat-liberalii vor face o analiză din punct de vedere juridic şi a precizat că regulamentele Camerei Deputaţilor şi a Senatului sunt diferite.

"Vom discuta în forul de conducere al partidului, după ce vom analiza juridic. Juriştii analizează prevederile. Dacă juridic este întemeiată, vom depune o sesizare, după ce vom discuta acest lucru în Biroul Permanent de luni", a menţionat Sulfina Barbu.

Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atribuţiilor Curţii Constituţionale (CC) a fost declarată, miercuri, neconstituţională.

În 18 iulie, Senatul, forul decizional, adoptase legea de aprobare a OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale (CC) în varianta Camerei Deputaţilor.

Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 38/2012 a modificat competenţa Curţii Constituţionale, în sensul că nu se mai poate pronunţa pe deciziile Parlamentului.

Pe de altă parte, în 9 iulie, CC a admis sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 67 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal şi constată că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională. PDL reclamase modificarea alin.(1) al art.27 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici