Anastase: Cei care iniţiază moţiunea să spună dacă intră sau nu la guvernare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, crede că iniţiatorii moţiunii trebuie să spună dacă intră sau nu la guvernare, în cazul în care moţiunea ar trece, afirmând că a văzut lideri politici care vor să dea jos Guvernul, dar au ezitări legate de preluarea puterii.

22 afișări
Imaginea articolului Anastase: Cei care iniţiază moţiunea să spună dacă intră sau nu la guvernare

Anastase: Cei care iniţiază moţiunea să spună dacă intră sau nu la guvernare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Roberta Anastase a declarat, marţi, la Arad, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu parlamentari PDL pe tema viitoarei sesiuni parlamentare, că iniţiatorii moţiunii de cenzură trebuie să ofere şi un răspuns privind intenţiile pe care le au referitor la o eventuală schimbare de guvern.

"Cei care iniţiază moţiunea trebuie să spună şi ce fac a doua zi, dacă intră sau nu la guvernare, pentru că am văzut şi lideri politici care sunt foarte clari: dăm jos Guvernul, dar nu intrăm la guvernare pentru că e prea greu în ţară. Chiar domul Ponta avea ezitări foarte mari", a spus Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că PDL nu a făcut calculele privind şansele moţiunii şi că şi-a asumat, în momentul intrării la guvernare, gestionarea crizei economice şi reformarea instituţiilor statului.

"Sigur că a face opoziţie într-o perioadă de criză este chiar uşor, este ca şi cum stai sub un pom cu fructe şi aştepţi să îţi pice voturile. În schimb, cred că opoziţia are la dispoziţie două variante: de a face opoziţie distructivă sau varianta de a accepta un dialog. Este datoria PDL de iniţia acest dialog cu partidele de opoziţie; evident că acest dialog vizează interesele ţării", a spus Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că "sunt anumite subiecte în care opoziţia trebuie să înţeleagă că există o limită care este legată de interesele României".

"Este o chestiune raţională: nu te baţi cu interesele românilor. Sigur, bătălia politică este firească, este normală, este democratică, dar în acelaşi timp există proiecte pe care trebuie să existe un dialog şi o abordare constructivă. Cred că trebuie să existe un dialog consistent pe proiectele de dreapta pentru că nicio perioadă de criză sau de post-criză nu poate fi gestionată printr-o politică de stânga, care în esenţă este o politică demagogică", a adăugat Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici