Anastase cere demisia lui Dorneanu pentru că a trimis la vot vacantarea postului unui deputat mort

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat, miercuri, în plen, că i-a cerut demisia secretarului general adjunct, Valer Dorneanu, pentru că i-a trimis, spre a supune votului, un proiect de hotărâre privind vacantarea unui post de deputat care a decedat.

19 afișări
Imaginea articolului Anastase cere demisia lui Dorneanu pentru că a trimis la vot vacantarea postului unui deputat mort

Anastase cere demisia lui Dorneanu pentru că a trimis la vot vacantarea postului unui deputat mort (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a supus, miercuri, în plen, votului deputaţilor un proiect de hotărâre privind vacantarea postului de deputat deţinut de Ioan Timiş, ca urmare a decesului acestuia, survenit în timpul mandatului.

În acest moment, vicepreşedintele Camerei, deputatul PSD Valeriu Zgonea, a intervenit, apreciind, de la tribuna Parlamentului, că deputaţii au devenit "penibili", ajungând în situaţia de a supune la vot vacantarea unui post de deputat care a decedat.

Anastase a precizat că proiectul de hotărâre a urmat această cale, fiind trimis de către secertarul general adjunct, Valer Dorneanu, probabil pentru a fi publicat în Monitorul Oficial.

Zgonea a precizat că acest proiect de hotărâre trebuie doar citit în plen, de către preşedintele Camerei, urmând ca plenul să nu se pronunţe prin vot asupra sa, ci doar să ia act.

Deputatul PNL Ciprian Dobre a luat cuvântul şi a solicitat ca plenul să nu se pronunţe prin vot asupra proiectului de hotărâre privind vacantarea postului, el invocând situaţia în care plenul ar vota împotriva acestui proiect.

Anastase a intervenit, în urma luării de poziţie a celor doi deputaţi, precizând că vacantarea se constată, iar proiectul de hotărâre se publică în Monitorul Oficial şi anunţând că, în urma acestui incident, i-a solicitat demisia secretarului general adjunct, Valer Dorneanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici