Anastase: Demisia în masă a opoziţiei ar rezolva problema reducerii numărului de parlamentari

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat luni că demisia lui Victor Ponta şi a lui Crin Antonescu ar oficializa faptul că oricum nu vin la Parlament, iar cea a tuturor reprezentanţilor opoziţiei din Legislativ ar rezolva problema reducerii numărului de parlamentari.

459 afișări
Imaginea articolului Anastase: Demisia în masă a opoziţiei ar rezolva problema reducerii numărului de parlamentari

Roberta Anastase (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Solicitată să comenteze declaraţiile făcute de liderii USL, care aduceau în discuţie o demisie în masă din toate funcţiile, inclusiv din Parlament, în cazul adoptării legii votului prin corespondenţă, Anastase a răspuns: "Şi ce ar fi nou pentru domnul Ponta şi Antonescu, că dânşii oricum nu vin la Parlament. Nu s-ar întâmpla nimic decât probabil că ar oficializa faptul că nu vin la Parlament. Mai mult de atât, nimic şi cu ocazia asta cred că am şi rezolva problema cu reducerea numărului de parlamentari, nu?".

Întrebată dacă ar mai funcţiona Parlamentul în cazul unei demisii în masă a aleşilor din opoziţie, Anastase a răspuns afirmativ şi a precizat că într-o astfel de situaţie s-ar organiza alegeri în colegiile opoziţiei.

"Noi suntem în acest moment cu majoritate calificată probată prin apel nominal. Se organizează alegeri pe colegiile respective", a spus Anastase.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că reprezentanţii opoziţiei vor pleca din toate funcţiile deţinute dacă puterea va adopta Legea votului prin corespondenţă, apreciind că nu are rost nici măcar să mai candideze la viitoarele alegeri.

"Plecăm din toate funcţiile dacă se adoptă legea votului prin corespondenţă. Nu să mai stăm în Parlament, dar nu are rost nici să candidăm", a spus Ponta, comentând declaraţia unui senator PNL, Cornel Popa, potrivit căreia parlamentarii opoziţiei ar trebui să demisioneze în bloc în urma numirilor recente făcute de actuala putere la o serie de instituţii controlate de Parlament.

Şi preşedintele PNL Crin Antonescu s-a declarat în favoarea unor acţiuni parlamentare "radicale" ale opoziţiei, mergând până la părăsirea Parlamentului, el opinând că trebuie văzut "unde şi când" se pot face astfel de demersuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici