Anca Boagiu, aleasă vicepreşedinte PPE: "Sunt onorată de alegere"; Congresul de la Bucureşti s-a încheiat

Liderul PDL Anca Boagiu s-a declarat, joi, onorată de faptul că a fost aleasă ca vicepreşedinte al PPE la Congresul care s-a încheiat, menţionând că unul dintre scopurile organizării evenimentului la Bucureşti a fost recredibilizarea României după evenimentele politice din vară.

907 afișări
Imaginea articolului Anca Boagiu, aleasă vicepreşedinte PPE: "Sunt onorată de alegere"; Congresul de la Bucureşti s-a încheiat

Anca Boagiu (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

"Congresul PPE s-a încheiat. Din punctul nostru de vedere, este un moment foarte important pentru România. Spun lucru acesta pentru că scopul nostru a fost şi acela de a recredibiliza România după evenimentele neplăcute care ne-au dus undeva în zona neagră şi de neparteneriat a unora dintre colegii noştrii din România", a spus Anca Boagiu, într-o declaraţie de presă după alegerea ei în funcţia de vicepreşedinte al PPE.

Boagiu a arătat că cel mai important mesaj primit de la liderii europeni care au participat miercuri şi joi la Bucureşti, la Congresul PPE, este acela că "România este în centrul Europei".

Fostul ministru a vorbit despre prezenţa la Bucureşti a celor 16 şefi de state şi de guverne din PPE, menţionând că aceştia reprezintă mai mult de jumătate din membrii Consiliului European.

Boagiu a ţinut să sublinieze că această prezenţă dovedeşte că România este o ţară puternică şi binevenită în UE.

Anca Boagiu a fost aleasă, joi, vicepreşedinte al Partidului Popular European, de către Congresul PPE, aceasta urmând să deţină una dintre cele 10 astfel de funcţii.

În favoarea alegerii Ancăi Boagiu în funcţia de vicepreşedinte PPE au fost exprimate 274 de voturi.

Belgianul Wilfried Martens a fost ales miercuri preşedinte al PPE pentru un nou mandat de trei ani, la finalul primei zile a Congresului Popularilor Europeni de la Palatul Parlamentului, el fiind, de altfel, unicul candidat la funcţie.

Martens a primit 91% de voturi favorabile din totalul celor exprimate.

El a anunţat că îl nominalizează pentru funcţia de secretar general al PPE pe spaniolul Antonio Lopez-Isturiz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici