Andronescu: Mă voi întâlni şi cu Miclea pentru legile educaţiei

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, la finalul dezbaterii pe tema proiectului codului educaţiei, că se va întâlni, înaintea finalizării codului, şi cu preşedintele comisiei prezidenţiale pentru învăţământ, Mircea Miclea.

24 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Mă voi întâlni şi cu Miclea pentru legile educaţiei

Andronescu: Mă voi întâlni şi cu Miclea pentru legile educaţiei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ecaterina Andronescu a afirmat că, în cele două săptămâni care au rămas până la data anunţată de premier pentru asumarea răspunderii pe legile educaţiei, se va întâlni cu reprezentanţi ai sindicatelor, profesorilor, elevilor din teritoriu, dar şi cu Mircea Miclea, pentru a identifica eventuale noi propuneri care să figureze în legile educaţiei.

Întrebată pe ce proiect urmează să îşi asume răspunderea Guvernul, pe codul elaborat de minister sau pe propunerile comisiei Miclea, Andronescu a evitat un răspuns, afirmând că o interesează soluţiile tehnice mai bune.

"Aşa am construit codul şi aşa vreau să merge mai departe. Îmi sunt străine alte abordări decât acelea care aduc soluţii pentru performanţa sistemului de învăţământ", a adăugat ea.

Andronescu a respins acuzele potrivit cărora propunerea de cod al educaţiei elaborată de ministerul pe care îl conduce ar încălca protocolul de guvernare semnat de PDL şi PSD.

"Vă rog să citiţi şi pactul şi codul şi o să vedeţi că respectă şi pactul, şi strategia şi programul de guvernare. În cod sunt soluţii prin care să putem gestiona sistemul. Nu putem gestiona sistemul cu enunţuri. Nu putem spune doar că unităţile şcolare sunt în subordinea autorităţilor locale, trebuie să partajăm fiecare responsabilitate: ce fac autorităţile locale pentru infrastructura şcolară, care este contribuţia lor la înfiinţarea sau desfiinţarae unei unităţi şcolare, (...) care este contribuţia lor la recrutarea şi formarea personalului didactic", a declarat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici