Angajaţii pe drepturi de autor ar putea să fie scutiţi de contribuţii cât timp au contract de muncă

Senatorul PSD, Ioan Vulpescu, a propus un amendament la proiectul de lege privind OUG de modificare a Codului Fiscal, prin care contribuabilii care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală să nu datoreze contribuţii pentru asigurările sociale cât timp sunt şi salariaţi.

479 afișări
Imaginea articolului Angajaţii pe drepturi de autor ar putea să fie scutiţi de contribuţii cât timp au contract de muncă

„Contribuabilii care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, indiferent de nivelul veniturilor, nu datorează contribuţiile prevăzute pentru asigurările sociale de sănătate pentru perioada în care au şi calitatea de salariaţi”, prevede amendamentul depus de senatorul social-democrat.

În prezent, contribuabilii care au venituri din drepturi de autor, şi care în acelaşi timp sunt şi salariaţi, datorează contribuţiile prevăzute pentru asigurările sociale de sănătate pentru ambele venituri.

Comisia de buget a Senatului dezbate, la ora transmiterii acestei ştiri, OUG de modificare a Codului Fiscal, pentru a da un raport.

Iniţial, raportul pe noua formă a Codului Fiscal ar fi trebuit dat săptămâna trecută, însă a fost adoptarea acestuia a fost amânată pentru o săptămână. Motivul este că partidele coaliţiei de guvernământ sunt dispuse să modifice anumite prevederi faţă de forma în care ordonanţa de urgenţă a fost adoptată în Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici