Antal: UDMR trebuie să rămână în opoziţie până la alegerile parlamentare

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că Uniunea trebuie să rămână în opoziţie până la viitoarele alegeri parlamentare, în condiţiile în care UDMR a făcut parte din Guvernul demis prin moţiunea de cenzură.

263 afișări
Imaginea articolului Antal: UDMR trebuie să rămână în opoziţie până la alegerile parlamentare

Antal: UDMR trebuie să rămână în opoziţie până la alegerile parlamentare (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu susţine intrarea UDMR la guvernare.

"Nu susţin intrarea UDMR la guvernare, eu cred că ar trebui să rămânem în opoziţie până la alegerile parlamentare. Nu spun că este mai bine în opoziţie, dar în acest moment, după ce, practic, a fost demis un Guvern din care noi (UDMR - n.r.) am făcut parte, eu cred că este corect să fim în opoziţie până la alegerile următoare", a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a adăugat că, dacă după alegerile următoare noul Guvern o să aibă un program agreat şi de UDMR, atunci formaţiunea ar putea face parte din acel Executiv, dar între timp ar trebui să rămână în opoziţie.

"După alegerile următoare, dacă se poate face un Guvern în care să participe şi UDMR, dacă acel nou Guvern o să aibă un program de guvernare care să fie şi pe placul UDMR, atunci se poate intra, dar în acest moment cred că noi trebuie să rămânem în opoziţie", a conchis Antal Arpad.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara, luni, după o întâlnire cu liderii judeţeni ai Uniunii, că UDMR nu are nicio obligaţie faţă de foştii parteneri şi nici faţă de alte partide parlamentare, adăugând că poziţia faţă de noul Guvern va fi stabilită după ce se vor şti programul şi miniştrii.

În plus, Kelemen spunea că UDMR consideră că România are nevoie de alegeri anticipate, care să ducă la formarea unui guvern cu susţinere parlamentară consistentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici