Antal: Vizita lui Ponta în Pasul Nyerges - de apreciat, dar aşteptăm şi legi pentru maghiari

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, declară că vizita premierului Victor Ponta în Pasul Nyerges, judeţul Harghita - despre care premierul spunea că va fi criticată - reprezintă "un semn de normalitate" de apreciat, însă el aşteaptă şi legi în favoarea maghiarilor.

290 afișări
Imaginea articolului Antal: Vizita lui Ponta în Pasul Nyerges - de apreciat, dar aşteptăm şi legi pentru maghiari

Antal: Vizita lui Ponta în Pasul Nyerges - de apreciat, dar aşteptăm şi legi pentru maghiari

"Este un semn de normalitate, pe care îl apreciez, dar aştept ca în relaţiile româno-maghiare să fie o schimbare mult mai profundă. Este un semn pozitiv în această direcţie participarea premierului la manifestările comemorative din Pasul Nyerges, judeţul Harghita. Aştept gesturi mult mai des de la cei care conduc această ţară”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Antal Arpad.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a adăugat că aşteaptă ca vizita premierului în această zonă a ţării să fie urmată şi de o serie de legi în favoarea comunităţii maghiare.

"Aştept, în primul rând, legi care să fie mai bune, mai corecte. (…) Legile nu sunt bune, legile sunt proaste, legile nu sunt corecte faţă de comunitatea maghiară şi aştept ca această prezenţă a premierului să fie urmată şi de o serie de legi care să fie în favoarea comunităţii maghiare, să ne simţim şi noi cetăţeni de rangul întâi în această ţară, aşa cum se simt şi cetăţenii de etnie română”, a afirmat Antal.

Duminică, premierul Victor Ponta a fost prezent la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la bătălia din Pasul Nyerges, în care aproximativ 200 de secui au fost ucişi de trupele ţariste şi austriece, el venind împreună cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi fiind întâmpinat de primarul comunei Cozmeni, Bodo David, şi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.

Ponta spunea că atât el, cât şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care i-a făcut invitaţia de a participa la eveniment, "sigur" vor fi criticaţi amândoi pentru acest lucru.

"Vreau să îi mulţumesc preşedintelui UDMR, domnul Hunor Kelemen, care mi-a făcut invitaţia de a fi azi alături de dumneavoastră. Sigur că vom fi criticaţi amândoi pentru asta, dar e mai bine să fii criticat că faci ceva decât că nu faci”, afirma premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici