Antonescu: Am convenit că nu modificăm protocolul USL în puncte precum program sau paritate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că la nivelul liderilor USL s-a convenit că protocolul alianţei nu va fi modificat în puncte esenţiale, precum programul USL, înţelegerile de natură tehnică sau obiectivele privind Constituţia, regionalizarea sau alegerile prezidenţiale.

240 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am convenit că nu modificăm protocolul USL în puncte precum program sau paritate

Antonescu: Am convenit că nu modificăm protocolul USL în puncte precum program sau paritate (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Liderul PNL a precizat că, în ceea ce priveşte modificarea protocolului USL, au fost convenite deja o serie de puncte asupra cărora nu se vor face modificări.

"Nu se schimbă nimic fundamental din înţelegerile care au fost comunicate public alegătorilor noştri. Nu se schimbă...nu ştiu, toate acele înţelegeri de natură tehnică, paritatea în Guvern, de exemplu. (...) Nu se modifică nimic evident din programul de guvernare pentru că programul de guvernare este validat de votul cetăţenilor şi mai ales este aprobat de Parlament. Nu se modifică obiectivele care ţin de modificarea Constituţiei, de regionalizare, de alegerile prezidenţiale", a susţinut Antonescu.

El a menţionat că la protocolul USL se vor adăuga "prevederi care să întărească gradul de colaborare, care să expliciteze anumite mecanisme şi să detalieze, poate chiar să etapizeze anumite obiective".

"Rezultatul, în convingerea mea, va fi o întărire a gradului de coeziune în USL şi nicidecum ceea ce îşi închipuie unii, o tensionare a raporturilor în interiorul acesteia", a completat liderul PNL.

Antonescu a precizat că a obţinut luni mandatul din partea BPN al PNL pentru discutarea posibilei "completări, dezvoltări, adăugiri la protocolul USL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici