Antonescu: Am discutat cu Ponta, solicitarea unei discuţii cu Băsescu este ceva normal

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că gestul premierului Victor Ponta de a solicita o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu este un gest normal, menţionând că o astfel de întâlnire este oportună şi prim-ministrul face toate eforturile pentru ca bugetul de stat să fie adoptat.

465 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am discutat cu Ponta, solicitarea unei discuţii cu Băsescu este ceva normal

Crin Antonescu (ImagineŞ Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă apreciază drept oportună întâlnirea solicitată de Victor Ponta şefului statului.

"Da, sigur că da. (...) Este un demers normal al premierului, am discutat despre acest lucru. Este normal, face toate efoturile pentru ca bugetul să fie discutat, adoptat, să intre în vigoare. Sunt lucruri absolut normale", a declarat Antonescu.

Întrevederea dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, pe tema bugetului de stat şi a Memorandumului cu FMI, solicitată de primul ministru, ar putea avea loc marţi, la ora 17.00, afirmă surse din Guvern.

Conform surselor citate, şeful statului a acceptat solicitarea premierului pentru o întrevedere, iar discuţia ar urma să aibă loc chiar în cursul zilei de marţi, la ora 17.00.

Premierul Victor Ponta i-a propus preşedintelui Traian Băsescu o întrevedere pe tema memorandumului cu FMI şi a proiectului de buget pe 2014, la care să participe atât guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cât şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

"Stimate Domnule Preşedinte, Având în vedere efectele negative ale suspendării de facto a acordului României cu instituţiile financiare internaţionale şi repercusiunile posibile ale neadoptării Bugetului de stat şi a Bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2014, vă rog să fiţi de acord să avem o întâlnire pe această temă în vederea identificării soluţiilor de deblocare a acestei situaţii. Vă propun ca la această întâlnire să participe şi domnii Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru şi ministru al finanţelor şi Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget. Vă rog să binevoiţi a stabili o dată pentru realizarea acestei întâlniri. Cu deosebită consideraţie, Victor Ponta, Prim Ministru", se arată în solicitarea transmisă de premierul Ponta către preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici