Antonescu: Băsescu a decorat militari fiindcă au trecut de la un partid la altul, ca Onţanu şi Oprea

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că în România s-a ajuns la nivelul în care un şef de stat decorează militari pentru că au trecut de la un partid la altul, cu referire la Neculai Onţanu şi Gabriel Oprea.

14 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu a decorat militari fiindcă au trecut de la un partid la altul, ca Onţanu şi Oprea

Antonescu: Băsescu a decorat militari fiindcă au trecut de la un partid la altul, ca Onţanu şi Oprea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"S-a ajuns ca în România, din păcate, în zilele din urmă, să se treacă, zic eu, ultimul prag, şi anume ca omul care, potrivit Constituţiei, este şef al Forţelor Armate să înainteze în grad oameni pentru trădare. Mă refer la domnul Onţanu, la domnul Oprea, oameni promovaţi în grad fără niciun fel de merit şi de activitate militară, doar pentru faptul că au trecut dintr-un partid în altul, pentru faptul că sunt afişaţi ca partizani politici ai preşedintelui. Aşa ceva înseamnă încă un atac la onoarea şi la cinstea militarilor", a afirmat Crin Antonescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El susţine că Armata trebuie să fie o instituţie respectată de toată lumea, fiind una dintre instituţiile fundamentale ale statului.

"Îmi reafirm convingerea că într-o ţară normală instituţia Armatei trebuie să fie o instituţie înainte de toate respectată. În al doilea rând, o instituţie finanţată cum se cuvine şi în al treilea rând să fie privită şi tratată ca una din instituţiile fundamentale ale statului, a cărei notă distinctivă este onoarea. Regret faptul că în ultima vreme autorităţi politice, în frunte cu preşedintele României, au avut un comportament întru totul nepotrivit în raport cu onoarea militară, în raport cu instituţia militară, sub toate aspectele şi sunt absolut hotărât ca în eventuala calitate de preşedinte al României să tratez cu respect această instituţie fundamentală a unui stat civilizat", a mai spus Crin Antonescu.

Aflat, duminică, într-un turneu electoral în judeţul Constanţa, candidatul PNL la Preşedinţie a depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Români căzuţi în cel de-al doilea război mondial din Cimitirul Central din municipiul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici