Antonescu: Băsescu nu ne-a ciuruit, nu vrea guvernare cu noi, ci să distrugă Opoziţia

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Antena 3, că preşedintele Traian Băsescu are interesul ca PNL să intre la guvernare doar pentru a nu mai face opoziţie actualului Guvern, însă liberalii nu vor accepta acest plan.

10 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu nu ne-a ciuruit, nu vrea guvernare cu noi, ci să distrugă Opoziţia

Antonescu: Băsescu nu ne-a ciuruit, nu vrea guvernare cu noi, ci să distrugă Opoziţia (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

El i-a replicat astfel şefului statului, care a spus, recent, la B1Tv, că aşteaptă încă intrarea PNL la guvernare.

Antonescu a apreciat că şefului statului vizează distrugerea opoziţiei şi nu "ameliorarea Guvernului", precizând că Băsescu nu i-a "ciuriuit" pe liberali, care nu vor accepta planul acestuia.

"Problema domnului Băsescu nu e aceea că Guvernul Boc nu e un guvern bun, şi că ar dori să-l amelioreze cumva cu o participare liberală sau altora, ci că există încă, în ciuda tuturor demersurilor, pe toate planurile pe care le face, o opoziţie firavă, deseori neinspirată, cu probleme şi la noi, dar mai ales la PSD. Marele interes al domnul Băsescu pentru intrarea noastră la guvernare şi asta nu voi putea accepta eu niciodată, este acela de a nu mai fi noi în opoziţie. Pe Emil Boc eu nu-l văd atât de repede înlăturat de Băsescu, dar ar putea fi înlăturat doar în două situaţii: din cauza străzii, la figurat sau la propriu, şi pentru ca să poată disloca ceva din opoziţie. Traian Băsescu cu noi are ce are, şi nu atât cu PSD", a spus liberalul.

El a subliniat că Traian Băsescu nu i-a "ciuriut" încă pe liberali.

"Dincolo de încercarea mea de a spune că nu ne-a ciuriut, e foarte adevărat că ofensiva e majoră", a adăugat Antonescu, precizând că declaraţia sa de la Râmnicu Vâlcea privind pregătirea liberalilor de a intra la guvernare în orice moment, nu are legătură cu "planurile" şefului statului în acest sens.

"Nu există nicio legătură, fireşte, între eventualele planuri ale domnului Băsescu şi afirmaţia mea", a spus Antonescu la Antena 3.

El a reiterat faptul că dacă vreodată Traian Băsescu se va gândi că este nevoie de un guvern care să facă ceva pentru România, liberalii vor sta de vorbă pe acest subiect, dar nu "într-o combinaţie" menită să servească drept instrument prin care preşedintele să se debaraseze "de o anumită grupare din PDL sau ceva de genul acesta".

Pe de altă parte, Antonescu a criticat faptul că preşedintele, "responsabil şi preocupat, chipurile, de reformarea statului" nu e scandalizat deloc de faptul că Guvenrul şi PDL "au adus incompetenţa, dezordinea, ilegalitatea, clientelismul, nepotismul pe cele mai înalte culmi", ci se arată preocupat de sistemul de vot pe listă din interiorul formaţiunii democrat-liberale.

"Preşedintele foloseşte o ieşire la rampă pentru a-şi mai descărca puşin of-ul împotriva liberalilor şi al meu şi îl preocupă faptul că în PNL şi probabil în PDL sunt alegeri de un tip şi nu de altul. Pe cine păcăleşte preşedintele Băsescu plângându-se în faţa lui Radu Moraru de ceva ce face domnul Emil Boc? Adică e cineva în România care crede că domnul Băsescu vrea un lucru în PDL şi nu se poate pentru că nu vrea domnul Boc? (...) Asta e încă o dată o dovadă de cinism, şi cred că mesajul nu a fost dat pentru a pune la cale vreo o conspiraţie cu mine sau cu cu cine s-o nimeni împotriva lui Emil Boc. N-a ajuns domnul Traian Băsescu să aibă nevoie de aliaţi împotriva domnului Boc", a spus Crin Antonescu.

Liberalul a mai spus că mesajul transmis de Traian Băsescu privind formarea unui Guvern cu PNL este adresat liberalilor "precum senatorul Berca, care să găsească o justificare pentru a pleca din partid, şi nicidecum pentru a convinge PNL că îl dă afară pe domnul Boc pentru a face loc liberalilor".

"Noi nu avem nevoie de locul domnului Boc pe care nu-l poate ocupa decât domnul Boc sau eventual nişte voci mai mici din PDL, care sunt la rând", a conchis liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici