Antonescu, către preşedintele ALDE: Verhofstadt este singurul candidat valabil pentru preşedinţia CE

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine, într-o scrisoare transmisă preşedintelui ALDE, Graham Watson, că partidul său îl sprijină pentru poziţia de candidat la şefia Comisiei Europene pe Guy Verhofstadt, pe care îl consideră singurul candidat valabil pentru o astfel de poziţie.

160 afișări
Imaginea articolului Antonescu, către preşedintele ALDE: Verhofstadt este singurul candidat valabil pentru preşedinţia CE

Fostul premier al Belgiei, Guy Verhofstadt (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

Antonescu afirmă în scrisoarea transmisă lui Watson că "în faţa crizei economice, cu un nou val al euroscepticismului şi naţionalismului, Uniunea Europeană are nevoie de o nouă viziune asupra construcţiei, dezvoltării şi evoluţiei europene".

"Noi credem că această viziune, pentru «mai multă Europă» poate fi doar una liberală. În acest context, PNL consideră că singurul candidat valabil pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene, capabil să realizeze reforme reale ale Uniunii şi să asigure o creştere stabilă a coeziunii şi cooperării este preşedintele grupului ALDE din Parlamentul European, fostul premier al Belgiei, Guy Verhofstadt", precizează Antonescu.

Liderul PNL mai susţine că Verhofstadt nu s-a dezis niciodată de valorile europene, pe care le-a promovat atât în ţara de origine, cât şi la nivel european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici