Antonescu: Dacă pică Guvernul Ponta 3 în Parlament, cerem mandat pentru un nou Guvern

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că în situaţia în care Guvernul Ponta III nu va trece de votul Parlamentului şi se va ajunge la consultări cu şeful statului, liberalii vor cere mandat pentru formarea unui nou guvern, PSD fiind prima opţiunea pentru formarea majorităţii.

928 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă pică Guvernul Ponta 3 în Parlament, cerem mandat pentru un nou Guvern

Antonescu: Dacă pică Guvernul Ponta 3 în Parlament, cerem mandat pentru un nou Guvern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Antonescu a fost întrebat, la Antena 3, ce se va întâmpla dacă noul Cabinet condus de Victor Ponta va pica la votul din Parlament de marţi.

"Ce se întâmplă dacă mâine cade Guvernul în Parlament? (...) Au loc consultări, pentru formarea unui... consitituţional le face domnul Băsescu care ilegitim... (...) va trebui să dea mandatul cuiva", a spus Antonescu.

El a precizat că în acest caz va cere mandat să formeze un nou Guvern."

"Imediat cerem mandat, nu ni-l dă nouă, îl cere PSD, nu-l dă PSD-ului, să zicem că face o aberaţie, i-l dă nu ştiu... cuiva din Mişcarea Populară sau ce are acolo. Foarte bine, nu trece prin Parlament", a mai spus liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat ce va face dacă Traian Băsescă îi va acorda personal mandatul pentru formarea Guvernului.

"Fac Guvern (...) Încep mai întâi cu PSD (...) Am ieşit dintr-un guvern pe care dnul Ponta îl conduce împotriva programului de guvernare, împotriva principiilor de guvernare şi împotriva regulilor. USL nu mai avem, dar sunt două partide legitime", a mai spus liderul PNL.

El a afirmat că PSD ar fi primul partid pe care "l-ar căuta pentru o majoritate" din două motive, respectiv că ar fi un guvern legitim din perspectiva votului de la parlamentare şi pentru că ar fi un guvern cu "majoritate puternică".

Antonescu a precizat, însă, că este de părere că noul Cabinet condus de Victor Ponta va trece de votul Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici