Antonescu despre liberalii din IRL: Aventurile lor nu ne interesează, sunt încă formal membri PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că ideea susţinută de liberalii din IRL a unor liste comune la europarlamentare sub sigla PPE şi a unei candidaturi comune la prezidenţiale este un lucru "nesemnificativ" din perspectiva celor care au avansat această propunere.

199 afișări
Imaginea articolului Antonescu despre liberalii din IRL: Aventurile lor nu ne interesează, sunt încă formal membri PNL

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede ideea anunţată de Vlad Moisescu, lider IRL, de a fi susţinute liste comune a partidelor de centru-dreapta, sub sigla PPE, pentru europarlamentare, dar şi a unui candidat comun la prezidenţiale.

"Nu mai este semnificativ în niciun fel, e adevărat că dânşii sunt încă din punct de vedere formal membri ai PNL, pentru că PNL spre deosebire de ce cred unii nu este degrabă doritor de excluderi (...) Aventurile pe care domnul respectiv sau alţii le pot parcurge nu ne interesează, dar sigur că din punct de vedere formal partidul va lua nişte decizii care să ne elibereze cu totul de acest subiect, dar altele sunt temele noastre", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că subiectul afilierii PNL la PPE a fost discutat şi închis, deoarece PNL este membru al ALDE.

Antonescu a mai fost întrebat cum vede ideea vehiculată în presă ca în această săptămână să fie lansat un partid de centru-dreapta susţinut de Traian Băsescu.

"Tot ce se poate, chestiunea asta pare să devină o chestiune săptămânală, probabil că şi săptămâna asta trebuie să se lanseze ceva de centru-dreapta de către domnul Băsescu. Nimic mai normal, nu e treaba mea", a răspuns liderul PNL.

Preşedintele Consiliului Director al Iniţiativei România Liberală (IRL), Vlad Moisescu, susţine că la europarlamentarele din 2014 formaţiunile de dreapta din România trebuie să aibă o listă comună de candidaţi, sub sigla PPE.

"În alegerile europarlamentare trebuie avută în vedere o platformă unică de dreapta, cu susţinerea PPE. PPE este singurul partid de dreapta din Parlamentul European", a declarat Moisescu, duminică, într-o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici