Antonescu: Durata referendumului - o singură zi, e posibilă prelungirea programului de votare

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, luni, că oficial nu au existat discuţii pentru organizarea referendumului pe parcursul a două zile şi că acesta va avea loc într-o singură zi, 29 iulie, aşa cum prevede legea, dar că votarea s-ar putea prelungi de la ora 7.00 la ora 22.00 sau 23.00.

342 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Durata referendumului - o singură zi, e posibilă prelungirea programului de votare

Antonescu: Durata referendumului - o singură zi, e posibilă prelungirea programului de votare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

Crin Antonescu a declarat, luni seară, că legea prevede foarte clar că durata desfăşurării referendumului este de o singură zi şi că oficial nu au existat niciodată discuţii pentru ca referendumul să se desfăşoare pe durata a două zile.

El a spus, în acest context, că este posibilă însă prelungirea programului de votare, de la ora 7.00 până la ora 22.00 sau 23.00, iar acest lucru ar putea fi decis de către guvern.

"Sigur că i-am împărtăşit primului-ministru preocuparea mea pentru ca indiferent de condiţiile pe care legea le stabileşte cât mai mulţi cetăţeni români cu drept de vot din ţară şi din străinătate să poată avea fizic acces pentru a-şi exercita dreptul de vot. În sensul acesta eu consider că s-ar putea prelungirea programului de vot în interiorul aceleiaşi zile. Acum avem de la ora 8.00 la ora 20.00. Ar putea fi de la ora 7.00 la ora 22.00 sau 23.00, astea sunt chestiuni care eventual se pot reglementa cred la nivelul unei decizii a Guvernului, care se ocupă cu organizarea”, a afirmat Antonescu.

El a mai spus că este esenţial să existe un număr cât mai mare de secţii de votare, iar premierul Victor Ponta l-a asigurat că vor fi luate toate măsurile în acest sens.

"De asemenea, un număr de secţii suficient de mare şi în ţară şi în străinătate este esenţial şi este şi obligaţia mea, fie şi temporară, să asigur sau să fac în aşa fel încât instituţiile responsabile să asigure dreptul oricui doreşte să vină să voteze, evident cât mai mulţi cetăţeni, să poată fi respectat", a mai explicat Antonescu.

Conform reglementărilor actuale, programul de votare este între orele 08.00 şi 20.00.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că a decis să promulge legea de modificare a Legii referendumului, aşa cum a decis Parlamentul şi Curtea Constituţională, astfel că referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici