Antonescu: E o inflaţie de insulte şi acuzaţii Băsescu-Ponta. Se va ajunge la bolovani în ferestre?

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că disputele între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au ajuns la "o inflaţie de insulte şi acuzaţii", criticând faptul că şeful statului face acuzaţii "râzând", în vreme ce primul ministru "răspunde în treacăt".

888 afișări
Imaginea articolului Antonescu: E o inflaţie de insulte şi acuzaţii Băsescu-Ponta. Se va ajunge la bolovani în ferestre?

Antonescu: E o inflaţie de insulte şi acuzaţii Băsescu-Ponta. Se va ajunge la bolovani în ferestre?

Antonescu a susţinut, într-o emisiune la Realitatea TV, că disputele politice dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au ajuns la "o inflaţie de insulte şi de acuzaţii".

"Mai avem un an (până la alegerile prezidenţiale, n.r.) şi s-a ajuns la acuzaţie făcută cu steagul în spate, deci declaraţie oficială a preşedintelui României despre primul ministru că este profund corupt. E un scandal în orice ţară civilizată. Ce o să se mai întâmple peste un an? Se vor trage palme? Se va ajunge la bolovani aruncaţi la propriu în ferestrele unuia sau altuia dintre Palate? Unde se ajunge cu asta şi ce relevanţă are până la urmă?", a întrebat retoric preşedintele PNL.

De asemnea, Antonescu a declarat că Traian Băsescu nu a prezentat nicio probă împotriva premierului, iar acuzaţiile făcute la adresa acestuia au fost "râzând".

"O acuzaţie de acest fel să fie făcută fără niciun fel de probă, fără niciun fel de solemnitate dacă vreţi...deci nu poţi să acuzi primul ministru din ţara ta, tu ca preşedinte, că e «profund corupt» râzând. Se ajunge pe de altă parte că primul ministru la astfel de acuzaţii răspunde în treacăt, undeva, într-o altă acţiune...pe un alt şantier, aşa, că a venit vorba. Asta nu mai e în niciun fel normalitate", a mai spus liderul PNL.

"Nu Victor Ponta este cel care trebuie să vină şi să dovedească faptul că nu e cu nimic corupt în anumite decizii politice ale sale. Asta este însă valabil în justiţie, corect era ca, dacă preşedintele avea elemente că anumite decizii ale Guvernului, ale primului ministru, ascund interese ilegitime, trebuia să facă o comunicare publică serioasă pe chestiunea asta, nu la supărare şi, aşa, în treacăt. Şi într-adevăr, vorba domnului Ponta şi vorba chiar a domnului Băsescu în altă situaţie, trebuia să se adreseze Parchetului", a afirmat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Victor Ponta este un premier "profund corupt", care încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii, şeful statului enumerând, în acest context, subiectele legate de Roşia Montană, de memorandumul cu FMI şi de acciza la combustibil.

"Victor Ponta este un prim-ministru corupt profund, care încearcă să îşi ascundă hoţia sub acte normative. A încercat să facă să dispară pur şi simplu 380 de milioane de dolari pe care ni-i datora Rompetrol, ascunzându-se sub o lege care a fost declarată, din păcate pentru el, neconstituţională", spunea şeful statului.

El a continuat: "Victor Ponta este corupt pentru că a încercat să îşi ascundă sub o lege aranjamentele pentru Roşia Montană în loc să fi parcurs circultul normal, prin care Guvernul îşi asumă atribuţiunile constituţionale pe care le are".

Potrivit şefului statului, premierul este corupt pentru că "a luat 2.800 de hectare pământ de la Academia Agricolă şi le-a transferat la Consiliul Judeţean Brăila".

Preşedintele l-a mai acuzat pe Victor Ponta că "este profund corupt" pentru că îl sprijină şi îi facilitează lui Sebastian Ghiță, patronul Romania TV, foarte multe contracte.

"Da, este corupt", a mai spus Băsescu despre premierul Ponta, precizând că dovezile sunt chiar actele normative pe care preşedintele PSD "le-a făcut la presiunea baronetului lui".

Întrebat dacă a sesizat Parchetul cu privire la aceste acte de corupţie, preşedintele a spus: "Deocamdată sunt acte normative. Când o să-i vină timpul. L-am sesizat la fel cum a sesizat şi el cu fiica mea".

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Lancrăm, comentând acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, că şeful statului, în calitate de înalt funcţionar public, ar trebui să depună o plângere la DNA dacă are cunoştinţă despre o faptă de corupţie.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri după-amiază, la Lancrăm, unde s-a aflat pentru a inspecta lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie şi unde a fost solicitat de jurnalişti să comenteze acuzaţiile şefului statului, că nu a urmărit ce a spus preşedintele, deoarece are treabă de obicei.

"Nu, eu am treabă de obicei. Domnia sa nu are", a spus Victor Ponta.

Întrebat ce părere are despre faptul că a fost acuzat că este corupt, Ponta a răspuns că, în acest caz, este obligaţia preşedintelui, ca înalt funcţionar public, să depună o plângere la DNA dacă are cunoştinţă despre o faptă de corupţie.

"Sunt convins că a şi depus o plângere la DNA astăzi (vineri - n.r.). E obligaţia domniei sale, ca înalt funcţionar public, dacă cunoaşte vreo faptă de corupţie să meargă azi la DNA şi să depună o plângere. A depus azi? Atunci, dacă nu a depus, hai să vorbim de lucruri serioase", a spus Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici