Antonescu: Elveţienii ne-au promis o susţinere "indirectă" pentru aderarea la Schengen

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, în Elveţia, că oficialii acestui stat au promis o "susţinere indirectă" pentru aderarea României la Spaţiul Schegen, în condiţiile în care această ţară nu are un vot direct.

405 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Elveţienii ne-au promis o susţinere "indirectă" pentru aderarea la Schengen

Antonescu: Elveţienii ne-au promis o susţinere "indirectă" pentru aderarea la Schengen

Antonescu se află într-o vizită oficială în Elveţia, unde a avut întrevederi cu şefii celor două Camere ale Parlamentului elveţian şi cu Filippo Lombardi, preşedintele Consiliului Statelor Confederaţiei Elveţiene.

"Ei ne-au promis că ne vor susţine indirect, pentru că nu au vot pentru aderarea la Spaţiul Schengen (...) Am reiterat argumentele, le-am spus ce a făcut România concret pentru a se considera capabilă şi ca având dreptul să intre în Schegen, le-am spus cât am cheltuit, cât am investit. Din discuţiile pe care le-am avut astăzi nouă ni s-a promis susţinerea indirectă pentru acest obiectiv", a afirmat preşedintele Senatului, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici