Antonescu: În PNL e o reţinere foarte mare şi nu este agreată cooptarea UDMR la guvernare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că la nivelul partidului este o "reţinere foarte mare" faţă de ideea cooptării UDMR într-o guvernare alături de USL, precizând că în urma şedinţei conducerii PNL a reieşit că nu este agreată o astfel variantă.

845 afișări
Imaginea articolului Antonescu: În PNL e o reţinere foarte mare şi nu este agreată cooptarea UDMR la guvernare

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat care a fost abordarea conducerii PNL faţă de o colaborare cu UDMR la nivel guvernamental.

"Am discutat şi acest subiect, fără a pune, însă, în discuţie şi o decizie. Nu avem elemente pentru a lua o decizie. Am discutat, suntem practic în consens. Există, evident, foarte mari rezerve faţă de cooptarea UDMR la guvernare, dar există deschiderea pentru ca raporturile politice deschise între USL şi UDMR şi acolo unde este nevoie, în interesul general, al democraţiei, în interesul fiecăreia dintre formaţiuni, să existe discuţii pe orice subiect. Dacă însă este vorba despre guvernare, este evident că o asemenea idee creează foarte mare reţinere, ca să nu spun că nu este agreată în PNL", a spus Antonescu.

În ceea ce priveşte un acord parlamentar între UDMR şi USL, preşedintele PNL a precizat că acest lucru se va clarifica în urma întâlnirii cu liderii formaţiunii maghiare.

"Există multe variante, dar trebuie să avem o primă discuţie cu reprezentanţii UDMR, care va avea loc foarte curând, probabil că săptămâna aceasta. Nu putem fi expliciţi câtă vreme nu am avut nişte discuţii în care să vedem exact dacă şi sub ce forma va exista o colaborare între USL şi UDMR. Noi cu PSD suntem în contact în fiecare zi, discutăm împreună. Ceea ce vreau să afirm categoric este că în USL nu există nici un fel de tensiune sau divergenţă pe această temă sau pe altele. Nu sunt în situaţia de a-i convinge de ceva sau nu pe cei de la PSD", a mai explicat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici