Antonescu: Invitaţiile domnului Geoană sunt neserioase

Candidatul PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, la Piatra Neamţ, că îşi doreşte cu precădere o confruntare electorală cu Mircea Geoană, dar că trebuie să îşi facă cu grijă agenda, având în vedere că invitaţiile candidatului PSD la astfel de dezbateri sunt neserioase.

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Invitaţiile domnului Geoană sunt neserioase

Antonescu: Invitaţiile domnului Geoană sunt neserioase (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Trebuie să-ţi faci cu grijă agenda, luând sub beneficiu de neseriozitate invitaţiile domnului Geoană. Pentru domnul Geoană rămâne valabil ce am spus şi pentru domnul Băsescu: oriunde, oricând, oricum", a susţinut Antonescu.

El a menţionat că doreşte cu precădere o dezbatere cu Mircea Geoană şi a spus că îi cere lui Viorel Hrebenciuc "să-i dea drumul" acestuia măcar "o oră", cu garanţia că liberalii îl vor "aduce acasă".

"Pe domnul Geoană îl doresc cu precădere la o dezbatere şi îi cer oficial domnului Hrebenciuc să-i dea voie. Îi garantez integritatea, securitatea, dar nu poate termina totuşi o campanie electorală crezând că se va califica în turul doi numai că se înverşunează domnul Cristoiu să spună asta de dimineaţă până seara împreună cu alţi colegi. Adică să-i dea drumul o oră domnului Geoană, singur, că-l aducem acasă, garantăm", a spus liderul PNL.

Atonescu a susţinut că, pentru a-l găsi pe Geoană şi pentru a face o dezbatere, liberalii ar trebui să-i ţină calea, la un moment dat, lui Geoană şi să se deghizeze cu şepci roşii.

"Am impresia că o să-i ţinem calea, la un moment dat, când merge pe jos, să ne deghizăm cu nişte şepci roşii, să-i ieşim în cale şi să-i zicem: «Mircea, hai să facem o dezbatere», că altfel nu-l găsim", a spus Crin Antonescu.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a fost întrebat despre o declaraţie a lui Radu Stroe care menţiona ipoteza formării unui guvern PNL-PDL în cazul în care Geoană iese preşedinte şi nu acceptă ca premier pe Klaus Iohannis, acesta replicând că Mircea Geoană nu are cum să iasă preşedinte.

"Domnul Stroe, ca noi toţi, face declaraţii, toţi am făcut, suntem un partid liber ... Nu ia decizii Radu Stroe şi, indiferent ce se va întâmpla, Stroe a discutat acolo o ipoteză construită de presă. Dar, ca să fie clar, Mircea Geoană nu va fi preşedinte al României niciodată, că nu poate", a apreciat Antonescu.

El a precizat că nici dacă n-ar mai candida nimeni este convins că s-ar întâmpla ceva şi Geoană "nu ar putea să iasă preşedinte", adăugând că "toată construcţia de rezervă a lui Stroe nu are obiect".

Liderul PNL a făcut referire şi la o declaraţie a lui Ludovic Orban, care a spus că PNL nu-l va susţine niciodată pe Geoană, comentând că "Orban a declarat un lucru care are valoare de axiomă".

Dezbaterea publică organizată sâmbătă la Cluj-Napoca i-a avut ca protagonişti doar pe Traian Băsescu şi Crin Antonescu. Jurnalistul care a moderat întâlnirea a precizat că la dezbatere a fost invitat şi Mircea Geoană, dar acesta nu a dat curs invitaţiei, optând pentru programul electoral stabilit.

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, a declarat că sâmbătă va merge la acţiunile de campanie programate la Brăila şi Tulcea şi a lansat invitaţia ca o dezbatere între candidaţi să aibă loc miercuri, la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici