Antonescu: L-am întrebat pe Ponta dacă sunt dispuşi să mergem pe formula stabilită, a spus "Nu". Punem punct situaţiei din USL în această seară

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că l-a sunat pe Victor Ponta şi l-a întrebat dacă PSD este dispus la convocarea Camerelor pentru a se merge "pe formula stabilită", iar premierul a răspuns negativ, liberalul precizând că, astfel, situaţia se va tranşa în şedinţa liderilor PNL.

1304 afișări
Imaginea articolului Antonescu: L-am întrebat pe Ponta dacă sunt dispuşi să mergem pe formula stabilită, a spus "Nu". Punem punct situaţiei din USL în această seară

Antonescu: L-am întrebat pe Ponta dacă sunt dispuşi să mergem pe formula stabilită, a spus "Nu"

UPDATE 19:53 Antonescu: Situaţia din USL nu mai poate fi prelungită. Îi punem punct în această seară

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, înaintea şedinţei Delegaţiei Permanente a partidului, că situaţia din USL nu mai poate fi prelungită, el arătând că, "într-un fel sau altul", i se va pune capăt în cursul serii.

Întrebat cum vede discuţiile dintre PSD şi UDMR pentru susţinerea Guvernului Ponta, Antonescu a precizat: "Aceste discuţii sunt vechi, vom discuta".

"Lucrurile sunt totuşi clare de mai multă vreme. Noi am aşteptat, am aşteptat, până la urmă suntem unde eram acum două săptămâni", a adăugat Antonescu.

El a spus că în cursul serii se va lua o decizie.

"Vom lua o decizie, însă ceea ce pot să vă asigur este că această situaţie nu mai poate fi prelungită şi, într-un fel sau altul, îi vom pune punct în această seară", a spus Antonescu.

Întrebat cum vede apelul la unitate făcut de premierul Victor Ponta, la Guvern, înaintea şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL, Antonescu a răspuns: "Eu am apreciat foarte mult prestaţia - cum să-i spun - mediatică. E poate un pas înainte din lunga colecţie de momente în care oamenii politici sunt gata să plângă, de la Băsescu, Stolojan, mai departe".

Antonescu a spus că nu a înţeles exact mesajul premierului pentru că abia ateriza, la întaorcerea din vizita făcută în Austria, şi pentru că "acolo erau nişte chestiuni vagi".

"Faptul că domnul Daniel Constatin renunţă, de parcă era vorba de Ianukovici, nu mi-a spus nimic", a adăugat Antonescu.

El a spus că l-a sunat pe premier pentru a clarifica aceste lucruri.

"Nu am înţeles şi l-am sunat pe domnul prim-ministru, care mi-a răspuns. L-am întrebat dacă până a intra în şedinţa Delegaţiei Permanente avem nişte date noi, cu alte cuvinte dacă domnia sa şi partidul pe care îl conduce sunt dispuşi să convocăm şedinţa Camerelor reunite şi să mergem pe formula pe care am propus-o de la bun început şi care se cunoaşte", a adăugat Antonescu.

El a arătat că Ponta i-a răspuns negativ.

"Din păcate mi-a spus că nu, ceea ce m-a dus la concluzia că toată această intervenţie a fost una de efect teatral şi merg acum pentru a prezenta colegilor şi acest element, dacă pentru unii există vreo confuzie", a mai spus Antonescu.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a lansat un nou apel către PNL de a salva proiectul politic numit "Uniunea Social-Liberală" şi de a rămâne în Guvern, precizând că doreşte să transmită acest mesaj înaintea şedinţei liberalilor, de marţi seară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici