Antonescu: Macovei este animată de o răutate politică inimaginabilă, un calomniator de profesie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că el nu crede despre Monica Macovei ceea ce a spus premierul Victor Ponta la Bruxelles, ci că aceasta "este animată de o răutate politică inimaginabilă" şi că s-a transformat într-un "calomniator de profesie".

371 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Macovei este animată de o răutate politică inimaginabilă, un calomniator de profesie

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/ Mediafax Foto)

"Dacă cineva face aşa cum a făcut, nu numai declaraţii, dar o campanie întreagă, arătând că în România a fost o lovitură de stat... Păi, când declară după aia că pregătim noi graţierea lui Becali, te mai superi, mai iei în serios? Adică cineva la un moment dat pretinde că e nu ştiu... Napoleon şi peste trei săptămâni pretinde că e preşedintele asociaţiei de bloc, nu-l mai bagă nimeni în seamnă a doua oară. Eşti obişnuit ca omul să nu aibă legătură cu realitatea", a spus Antonescu după ce a fost întrebat cum comentează afirmaţiile Monicăi Macovei că s-ar pregăti terenul pentru graţierea lui George Becali.

"Pe mine mă deranjează altceva. Eu nu cred ce crede premierul Ponta şi a spus aşa folcloric la Bruxelles! Eu mă tem că doamna Macovei este animată de o răutate politică inimaginabilă, mă rog, cu resorturile pe care nu sunt calificat să le judec, dar care s-a transformat într-un calomniator de profesie, şi asta e neplăcut.", a adăugat Crin Antonescu.

Liderul USL, premierul Victor Ponta consideră că europarlamentarul PDL Monica Macovei este "dusă cu sorcova" când afirmă că s-ar pregăti la nivel emoţional terenul pentru graţierea lui Gigi Becali, arătând că aceasta acuza la momentul suspendării preşedintelui Train Băsescu, în vara anului trecut, că s-ar pregăti graţierea lui Adrian Năstase.

"Cum să mă exprim eu ca să nu se supere nimeni ? Cred că doamna Macovei e dusă cu sorcova, ca să zic aşa. Tot doamna Macovei ne spunea anul trecut cum l-am suspendat pe Băsescu ca să-l graţiem pe Adrian Năstase. Nu l-a graţiat nimeni pe Adrian Năstase. În rest, pe Becali nu ştiu dacă îl graţiază sau nu preşedintele Băsescu, în niciun caz nu despre asta am vorbit vreodată. Deci, ce să-i urez domanei Macovei ? Sănătate. E o prostie, a nu ştiu câta prostie, nu tot Macovei a zis în Parlamentul European că două milioane şi jumătate de voturi au fost fraudate ? Bănuiesc că s-a convins toată lumea că e cu sorcova. Să văd cum o să traducă în engleză, să mă pârască la Parlamentul European", a spus Ponta, miercuri, aflat la Bruxelles pentru Consiliul European.

Monica Macovei afirmă, într-o postare pe blog, că, în doar cinci zile, premierul Victor Ponta şi-a intensificat atacurile la adresa justiţiei, în sensul că le-a dat ordine procurorilor şi le-a transmis judecătorilor că nu vrea să vadă în închisoare persoanele pe care le simpatizează.

Ea afirmă că presiunea pe care premierul Ponta, care şi-a declarat simpatia pentru Gigi Becali, o pune pe magistraţi este inacceptabilă, făcând referire inclusiv la declaraţiile de simpatie lansate de cei doi preşedinti ai Parlamentului, Antonescu şi Zgonea, "întristaţi" de decizia instanţei de a-l condamna pe Becali şi pregătind, la nivel emoţional, terenul pentru cererea de graţiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici