Antonescu: Morega şi-a dat demisia pentru că urma să fie destituit luni de la şefia PNL Gorj

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi pentru MEDIAFAX, că Dan Ilie Morega şi-a dat demisia din partid pentru că urma să fie destituit, luni, din funcţia de lider la PNL Gorj, precizând că, deşi Morgea a adus totdeauna un minus de imagine partidului, este o pierdere ca orice plecare.

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Morega şi-a dat demisia pentru că urma să fie destituit luni de la şefia PNL Gorj

Antonescu: Morega şi-a dat demisia pentru că urma să fie destituit luni de la şefia PNL Gorj (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a precizat că Morega urma să fie destituit luni de BPC din funcţia de preşedinte al PNL Gorj, pentru abuzurile pe care le-a făcut în pregătirea Conferinţei judeţene de alegere a unei noi conduceri a filialei.

"Nu am ce comentariu să fac. Era în curs pregătirea conferinţei judeţene. Acolo erau serioase dezordini şi abuzuri ale lui şi, în momentul în care noi am trimis o echipă de la secretariatul general şi au făcut raport pe chestia asta, am decis să amânăm organizarea conferinţei judeţene şi urma să numim o conducere interimară la PNL Gorj, chiar luni. Şi Morega ştiind chestia asta, că oricum va fi debarcat de la conducere, şi-a dat demisia", a spus Antonescu.

Întrebat dacă plecarea lui Morega este legată şi de apropierea moţiunii de cenzură, preşedintele PNL a apreciat că nu ştie dacă există vreo legătură, reiterând că ceea ce ştie el este faptul că Morega urma să fie destituit luni de la şefia PNL Gorj.

"Asta nu ştiu. Eu ştiu foarte bine că luni practic urma ca un fel de destituire a lui, că el era preşedinte. În momentul în care era numit un Birou Teritorial interimar şi el era schimbat şi Biroul lui nu mai organiza conferinţa, el ştia că nu mai are şanse", a spus Antonescu.

Întrebat dacă Dan Ilie Morega este o pierdere pentru partid, Crin Antonescu a menţionat că liderul PNL Gorj a fost totdeauna un minus de imagine pentru liberali, dar a precizat că, trecând peste toate lucrurile negative, Dan Ilie Morega a fost un om care a muncit nişte ani pentru partid şi este o pierdere ca orice plecare.

"Morega nu a avut niciodată o imagine prea bună, el a fost un minus de imagine totdeauna pentru PNL. Cu toate astea, e un om care a muncit nişte ani şi el din punct de vedere organizatoric şi pentru lucrul ăsta eu cred că nu trebuie trebuie să-l scăpăm din vedere. Orice plecare a cuiva e o pierdere, dar cred că pentru organizaţia Gorj e o şansă de dezvoltare pe care el a blocat-o", a conchis liderul PNL.

Deputatul Dan Ilie Morega şi-a anunţat, joi, demisia din PNL, susţinând, într-o conferinţă de presă, că nu are nicio înţelegere cu un alt partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici