Antonescu: Necesitatea alianţei cu PSD, dictată şi de componenta "Naţional" din denumirea PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, în şedinţa DP, că decizia privind alianţa cu PSD nu este una nepregătită, precizând că necesitatea acesteia este dictată şi de componenta "naţională" a PNL, dar şi de faptul că românii au nevoie de o alternativă puternică la actuala putere.

30 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Necesitatea alianţei cu PSD, dictată şi de componenta "Naţional" din denumirea PNL

Antonescu: Necesitatea alianţei cu PSD, dictată şi de componenta "Naţional" din denumirea PNL (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Liderul PNL le-a explicat membrilor DP că a discutat despre "acest act politic", în repetate rânduri şi pe diferite paliere, în cursul lunii ianuarie, cu liderii formaţiunii, cu preşedinţii organizaţiilor judeţene în CNEx, cu grupurile parlamentare reunite, precum şi cu diferite personalităţi ale partidului.

"Aşadar nu ne aflăm în faţa unei decizii nepregătite. În aceste foruri şi aceste cadre de discuţii pe care le-am evocat, am venit mereu şi am informat în legătură cu articulaţiile esenţiale ale negocierii şi înţelegerii posibile cu PSD. Agenda, textul documentului politic, documentului de intenţii şi principii au fost finalizate abia ieri spre prânz, când am rugat Secretariatul General să o trimită tuturor membrilor DP pentru a avea timp să o citească, să o parcurgă şi să o putem discuta şi pe aceasta astăzi", a spus Antonescu.

El a ţinut să menţioneze că despre un asemenea gest politic" fără precedent şi cu o miză enormă din toate punctele de vedere" se poate discuta mult, s-a discutat şi se va discuta foarte mult.

Totodată, Antonescu a ţinut să prezinte încă o dată argumentele pentru care a iniţiat aceste demersuri politice la început de an: "Noi am vorbit foarte mult şi am avut grijă foarte mult de componenta «liberal» din doctrina, din istoria şi din denumirea partidului nostru şi bine am făcut. E în acest moment cazul, cred, să ne aplecăm cu şi mai multă stăruinţă asupra celeilalte componente din identitatea şi denumirea partidului, şi anume «naţional»", a spus preşedintele PNL.

El a menţionat că acest lucru nu înseamnă estomparea dimensiunii liberale, ci ca liberalii să îşi aducă aminte şi să înţeleagă că PNL nu a fost doar promotorul modernizării şi valorilor liberale în România, ci a fost mereu cel care a înţeles cel mai bine interesul naţional şi cel care în atâtea rânduri le-a servit.

"Astăzi avem datoria toţi oamenii politici, indiferent de partidul în care facem parte, să înţelegem ce se întâmplă cu România. Să auzim vocea celor mai mulţi dintre români şi e foarte clar din toate punctele de vedere că România este într-o criză gravă, la limită, în faţa unor alegeri majore, şi să România şi românii, cei mai mulţi dintre ei, au nevoie de o alternativă acum, puternică, capabilă să salveze practic această ţară", a adăugat liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici