Antonescu: Nici PSD, nici PNL, nici PC nu s-au făcut de râs aducând analfabeţi în poziţii de ministru

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi, în faţa membrilor USL Bistriţa-Năsăud, că nici PSD, nici PNL şi nici PC "nu s-au făcut de râs" aducând "analfabeţi" în poziţii de ministru, atunci când s-au aflat la guvernare.

847 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nici PSD, nici PNL, nici PC nu s-au făcut de râs aducând analfabeţi în poziţii de ministru

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a afirmat că, atunci când USL va ajunge la guvernare, va oferi "depolitizare şi competenţă".

"Depolitizare înseamnă că oamenii vor fi numiţi, mai jos de secretari generali din ministere, pe criteriul primordial de competenţă. Nu înseamnă că noi, dacă avem în partide oameni foarte competenţi, nu o să-i promovăm. O să-i promovăm, fiindcă de-asta i-am adus în partid, de-asta i-am căutat şi atras, dar îi vom promova nu pentru că au carnet de partid, ci competenţă profesională", a spus Crin Antonescu.

El a declarat că nici PSD, nici PNL şi nici PC nu s-au făcut de râs aducând "analfabeţi" în poziţii de ministru.

"Vorbesc în numele a trei partide care au guvernat, dar care nu s-au făcut de râs aducând analfabeţi în poziţii de ministru, nici PSD, nici PNL, nici PC", a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu i-a sfătuit pe membrii USL să îi întrebe pe cei care cred în "propaganda PDL" sau sunt membri ai acestei formaţiuni dacă ştiu vreun membru PDL "sus-pus" care a câştigat mai puţin în perioada de criză.

"Noi le arătăm sute de mii de oameni ale căror salarii au scăzut, că sunt bugetari sau că sunt privaţi, sute de mii de pensionari a căror putere de cumpărare a scăzut, mii de întreprinzători mici şi mijlocii care au închis, zeci de mii de întreprinzători care au pierderi sau al căror profit a scăzut. Ei să ne arate un singur lucru: un PDL-ist sus-pus care a câştigat mai puţin în perioada de criză, el nevastă-sa, mă-sa, copiii lui", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că, în opinia sa, nu este simplu răspunsul la această întrebare.

"Când vine cu PDL-istul de mână, cu senatorul, cu deputatul, cu Olteanu, cu cine doresc ei, şi ăla vine şi spune că-i mergea bine până în 2008 şi apoi a venit criza şi, exact ca în Spania, Germania, a început să nu mai câştige, a dat afară oameni, nu a mai avut profituri, nu a mai putut cumpăra energie ieftină de la băieţii deştepţi? Ne pot arăta aceste lucruri sau nu? Dacă nu, să plece!", a spus Antonescu.

El a declarat că tot ce spun preşedintele ţării şi premierul despre criză şi austeritate este "profund incorect", nu numai economic, ci şi moral.

"Tot ce vorbesc Emil Boc şi Traian Băsescu despre criză, despre austeritate, despre strânsul curelei este profund incorect, nu numai economic, ci şi moral. Dacă vrei să mă convingi că trebuie austeritate, începe cu tine. Dacă vrei să mă convingi să rabd, atunci vreau să văd că primii care sunt solidari cu mine sunt conducătorii", a spus Antonescu.

El a declarat că un om de rând, un salariat, un pensionar sau un om de afaceri nu are nicio vină nici pentru criză, nici pentru măsurile adoptate.

"Nu e vinovat pentru nimic din toate acestea. Câtă vreme a muncit şi munceşte, are dreptul la nişte condiţii minime pentru munca sa", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici