Antonescu: PNL nu impune ultimatum PSD pe tema moţiunii, deşi cred că aceasta ar trebui grăbită

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPC, că formaţiunea sa nu impune ultimatul PSD pe tema moţiunii de cenzură, deşi, în opinia sa, demersurile pentru iniţierea şi depunerea acesteia ar trebui grăbite.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL nu impune ultimatum PSD pe tema moţiunii, deşi cred că aceasta ar trebui grăbită

Antonescu: PNL nu impune ultimatum PSD pe tema moţiunii, deşi cred că aceasta ar trebui grăbită (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sunt de părere că demersurile pentru iniţierea moţiunii de cenzură ar trebui grăbite. În niciun caz nu e vorba de ultimatum. După părerea mea, ar fi fost bine mai devreme, e bine şi săptămâna asta. Nu cred că e prielnic să întârziem foarte mult aceste demersuri, dar vom vedea. Nu e vorba de ultimatum sau de raporturi războinice. Dimpotrivă. Războiul este împotriva actualei puteri şi îl ducem împreună", a precizat Antonescu.

Întrebat cum va reacţiona PNL dacă PSD îi va transmite că va depune moţiunea de cenzură după Congresul său, liderul liberal a opinat că moţiunea de cenzură poate fi transformată într-un instrument câştigător dacă social-democraţii şi liberalii lucrează împreună.

"Cred că nu putem să transformăm moţiunea într-un instrument căştigător decât împreună. Noi, singuri, nu putem depune moţiune, PSD singur poate depune. Pe de altă parte, le e clar şi lor că, deşi pot depune moţiune, au nevoie şi de voturile noastre cum şi noi avem nevoie de ale lor plus încă ceva pentru ca moţiunea să reuşească. Altfel, discutăm degeaba şi e doar un gest de imagine", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la ProTv, în emisiunea "După 20 de ani", că moţiunea de cenzură s-ar putea depune şi la sfârşitul săptămânii viitoare, el precizând că luni, la BPC, va lua mandat pentru a discuta cu PSD urgentarea finalizării acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici