Antonescu: PNL nu va participa la modificarea Constituţiei în actuala formulă parlamentară

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa nu va participa la procesul de modificare a Constituţiei în actuala formulă parlamentară, el apreciind că modificarea legii fundamentale trebuie operată de viitorul Legislativ, într-un climat de dialog.

312 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL nu va participa la modificarea Constituţiei în actuala formulă parlamentară

Antonescu: PNL nu va participa la modificarea Constituţiei în actuala formulă parlamentară (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"PNL are propriile sale opţiuni şi proiecte pe care le va lune în discuţie când va fi cazul şi în fomele fireşti pentru modificarea Constituţiei. PNL nu acceptă să participe la o aşa-zisă discuţie, dezbatere şi acţiune în vederea modificării Constituţiei pe picior, când şi cum are chef Traian Băsescu", a precizat Antonescu.

Liderul liberal a arătat că modificarea Constituţiei trebuie să se întâmple rar şi în niciun caz conjunctural, el apreciind că o astfel de modificare trebuie făcută pe îndelete şi trebuie să dureze.

"Noi respingem clar diversiunea lui Traian Băsescu şi încercarea de a modifica agenda, pentru că sunt întrebări şi probleme presante la care nu are răspuns şi soluţii şi care ţin de situaţia economică, socială, de criza statului român şi arătăm că, din punctul nostru de vedere, discuţia pentru modificarea Constituţiei nu poate fi făcută decât în viitorul Parlament, când va exista un climat propice de dialog între toate forţele reprezentative", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că formaţiunea sa nu avansează niciun fel de opoziţie faţă de reducerea numărului de parlamentari la 300, dar a subliniat că această reglementare poate fi operată în legea electorală şi nu este necesară modificarea Constituţiei.

Întrebat dacă PNL ar fi dispus la discuţii în condiţiile în care Traian Băsescu îşi menţine poziţia de a renunţa la doi ani de mandat, Antonescu a precizat că principiile constituţionale nu fac obiectul contrabandei sau comerţului.

"Noi nu am făcut contrabandă sau comerţ cu principiile constituţionale. Nu e «Mai dă jupâne, mai lasă stăpâne, hai să modificăm Constituţia dacă dai doi ani de mandat». Modificarea Constituţiei nu poate face obiect de tranzacţie cu nimeni şi cu nimic", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici