Antonescu: Politica externă, în orientările ei majore, rămâne neschimbată şi e continuată

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că principalul mesaj pe care trebuie să-l transmită Ministerul de Externe este că "politica externă a României, în opţiunile şi orientările ei majore, strategice, rămâne neschimbată şi este continuată".

443 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Politica externă, în orientările ei majore, rămâne neschimbată şi e continuată

Antonescu: Politica externă, în orientările ei majore, rămâne neschimbată şi e continuată (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Antonescu a făcut această declaraţie în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură de către cinci membri ai Guvernului, între aceştia fiind Titus Corlăţean, noul ministru de Externe.

"Cred că domnul ministru Corlăţean va fi de acord cu mine că principalul mesaj pe care trebuie să-l transmită şi Ministerul de Externe, aşa cum trebuie să-l transmitem toţi, este că politica externă a României, în opţiunile şi orientările ei majore, strategice, rămâne neschimbată şi este continuată", a menţionat preşedintele interimar.

El a mai spus că, deşi dezbaterea publică din România este centrată pe verdictul juridic legat de referendum, nu aceste chestiuni sunt principala temă de acţiune a Guvernului.

"Acest Guvern are responsabilităţi foarte clare şi foarte vaste, are de realizat în fiecare zi, cu fiecare acţiune şi fiecare măsură stabilitatea României, şansele României de dezvoltare, drepturile, libertăţile şi şansele fiecărui cetăţean din România", a menţionat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici