Antonescu: Propun ca premierul să vină o dată pe lună la Senat pentru întrebări şi răspunsuri

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că propune o serie de măsuri, inclusiv legislative, pentru îmbunătăţirea funcţionării şi imaginii Senatului, el dând ca exemplu invitarea premierului pentru discuţii o dată pe lună timp de două ore şi a câte unui ministru săptămânal.

187 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Propun ca premierul să vină o dată pe lună la Senat pentru întrebări şi răspunsuri

Antonescu: Propun ca premierul să vină o dată pe lună la Senat pentru întrebări şi răspunsuri (Imagine: Octav Ganea/Mediafx Foto)

El a mai spus că în ultimul timp se constată "o furie" la adresa Parlamentului, iar măsurile pe care le propune au inclusiv rolul de a îmbunătăţi imaginea Legislativului.

Antonescu a declarat că are în vedere, printre altele, accentuarea caracterului deliberativ al activităţii în Senat, motiv pentru care propune instituirea Orei Guvernului.

El a explicat că asta înseamnă "prezenţa o dată pe lună a premierului, minum două ore, pentru întrebări şi răspunsuri".

De asemenea, Antonescu a declarat că propune prezenţa câte unui ministru pe săptămână pentru dezbateri în Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici